Social, Stiri Brasov

Prins azi dimineață la Giurgiu, Neculaie se întoarce pe meleagurile natale: va fi încarcerat la Codlea

Omul de afaceri Ioan Neculaie, care are de executat o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a fost prins la Giurgiu vineri dimineaţă, anunţă Poliţia Braşov. El a fost încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, de unde va fi transferat la Penitenciarul Codlea, pentru a-şi executa pedeapsa. De altfel, Codlea este orașul natal al afaceristului.

Afaceristul Ioan Neculaie a primit ieri, la Curtea de Apel Braşov, o pedeapsă cu 6 luni de închisoare, în dosarul în care fusese achitat de Judecătoria Braşov pentru săvîrşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a tras cu arma în Jeepul său. Pentru că mai are la activ o condamnare cu suspendare mai veche, un an şi jumătate închisoare pentru ucidere din culpă, într-un dosar legat de un accident de muncă la Roman SA, Neculaie va sta acum doi ani după gratii. Cu condiţia să se predea sau ca Poliţia să-l găsească.Aseară, afaceristul nu se predase şi nu era de găsit, scrie Monitorul Expres.

Doar o amendă de 1.000 de lei în prima instanţă

Ioan Neculaie a fost amendat cu 1.000 de lei şi a rămas fără arma de vînătoare pentru că şi-a împuşcat jeepul întrun acces de furie. Părea că a scăpat uşor în procesul în care a fost acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Incidentul a avut loc anul trecut, cînd Neculaie a pus mîna pe armă şi a tras în faţa unui angajat care l-a enervat. De fapt, Neculaie a deschis focul nervos pentru că angajatul nu a observat că jeepul avea pană la o roată. După scandalul cu împuşcături, vecinii au chemat poliţia, care a venit rapid la faţa locului. La scurt timp, pe numele lui Ioan Neculaie s-a deschis dosar penal. Milionarul a fost trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, infracţiune pentru care risca pînă la cinci ani de închisoare. După mai multe termene şi amînări, Judecătoria Braşov a dat sentinţa: Ioan Neculaie a fost achitat de fapta penală. Parchetul de pe lîngă Judecătoria Braşov a făcut apel împotriva sentinţei, Ieri, Neculaie s-a ales acum cu o condamnare de şase luni cu executare şi 3000 lei cheltuieli judiciare. Sentiţa este definitivă.

Se adaugă un an şi jumătate închisoare 

Neculaie mai are la activ o condamnare cu suspendare, un an şi jumătate închisoare, pentru ucidere din culpă, într-un dosar legat de un accident de muncă la Roman SA. Accidentul de muncă s-a petrecut pe data de 6 martie 2008. Atunci, Florin Diţoiu, angajat al societăţii Prescon SA, pe postul de mecanic, a murit după ce o parte a unui coş de fum care trebuia dezmembrat şi dat la fier vechi s-a prăbuşit peste el. Coşul era secţionat de un sudor, cînd o bucată din structură s-a prăbuşit peste muncitor şi l-a strivit.
Condamnarea pentru ucidere din culpă era a doua condamnare la închisoare cu suspendare pentru Ioan Neculaie, care în octombrie 2012 a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi trei luni cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare, într-un dosar de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii, pentru încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Mizeria asta din Btasov, nu o sa se linisteasca niciodata . Politia doar il supara, probabil acum discuta cum sa fie puscaria unde o sa stea.

    Romania este tara hotilor .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*