Social

Penalități de întârziere 311 de lei/zi pentru constructorul care reabilitează fostul liceu din Uzina 2. Acesta s-a împotmolit la realizarea branșamentelor

Deși lucrările de reabilitare a fostului liceu din Uzina 2 ar fi trebuit să fie gata la sfârşitul lunii septembrie, constructorul nu a putut respecta acest termen și a obținut o prelungire până în data de 15 noiembrie. Nici de această lucrarea nu a putut fi predată la cheie, astfel că, acum, firma constructoare este obligată să plătească penalități de întârziere de 0,027% pe zi din valoarea contractului, adică 311 lei/zi. După cum au precizat reprezentanții Primăriei Brașov, lucrurile au bătut pasul pe loc, deoarece constructorul nu a reușit să finalizeze procedura de branșare a clădirii la rețelele de utilități din diverse motive, cum ar fi obținerea avizelor, dar și complexitatea lucrărilor, cum s-a întâmplat de exemplu cu branșarea la energie termică. Oficialii Primăriei spun că societatea constructoare știa de aceste lucrări și ar fi trebuit să le realizeze în termenul prevăzut în contract, dar pentru că nu s-a conformat, va plăti aceste penalități de întârziere zilnice, până când va finaliza în totalitate investiția.

Proiectul de reabilitare a acestei clădiri în care ar urma să se mute Liceul Sportiv au demarat încă din februarie 2016, dar constructorul inițial nu a putut duce până la capăt proiectul, astfel că în luna iunie a fost semnat un nou contract pentru definitivarea lucrărilor. Contractul a fost semnat cu firma bucureşteană SC Building Construction MEA SRL, care a fost de altfel singurul ofertant, costul total pentru finalizarea investiției fiind de 1.153.075 lei. După finalizarea lucrărilor imobilul din Uzina II va avea 17 săli de clasă, şase grupuri sanitare, 14 cabinete, dar şi spaţii pentru cancelarie şi birouri administrative.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Finalizarea lucrărilor la liceul din Uzina 2 depinde acum de încălzirea vremii - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*