Economic, Stiri Brasov

După FAN Courier, și Urgent Cargus vrea să își facă un hub la Brașov

Urgent Cargus, al doilea mare jucător din curierat, care a apărut în urma fuziunii Urgent Curier şi Cargus International, ambele preluate de fondul de investiţii Abris Capital, şi-a crescut afacerile cu 21% în primele nouă luni din acest an, motorul de creştere fiind clienţii din comerţul online.

Gian Sharp, director general al companiei de curierat. Urgent Cargus, a anunțat că este interesat să deschidă un hub la Brașov, fiind în negocieri pentru obținerea spațiului necesar. . „Vom investi anul viitor 6 milioane de euro în cumpărarea a 56 de tiruri, 3 milioane de euro într-o linie de sortare. Negociem şi pentru spaţii pentru un hub la Braşov şi unu în Oradea. Preocuparea noastră pentru anul viitor este legată de impredictibilitatea din piaţă, de măsurile legate de salarii. Altfel, piaţa de curierat este în creştere şi vedem oportunităţi“, a spus el.

Abris Capital, fondul de investiţii care controlează Urgent Cargus şi care a bifat opt achiziţii pe piaţa locală, încearcă să vândă compania Urgent Cargus.  Datele din piaţă arată că pe lista scurtă a cumpărătorilor sunt fondul de investiţii Warburg Pincus, Poşta Ungară şi Poşta Austriacă. Valoarea tranzacţiei s-ar putea ridica la 150-170 mil.euro. Şeful Urgent Cargus nu a comentat cu privire la potenţiala tranzacţie.

Anul trecut, afacerile companiei Urgent Cargus s-au ridicat la 308 milioane lei (70 milioane de euro) după finalizarea integrării celor două companii, sub nivelul anului anterior,  potrivit ultimelor date de la Ministerul de Finanţe. Compania a raportat pierderi de 19,9 milioane de lei (4,5 milioane de euro), arată aceeaşi sursă.

Pe piaţa de curierat, liderul este compania FAN Courier, controlată de fraţii Adrian şi Neculai Mihai şi de Felix Pătrăşcanu, care şi-a crescut afacerile cu 10% în primele nouă luni din acest an, faţă de perioada similară a anului trecut, păstrând ritmul de creştere cu două cifre din ultimii ani. Anul trecut, compania a avut afaceri de peste 500 milioane de lei. Piaţa de curierat se consolidează în jurul grupurilor mari, care au mulţi clienţi şi capital pentru investiţii. Aceasta a investit anul trecut cinci milioane de euro într-un hub la Brașov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*