Stiri Brasov

Aeroportul Brașov, o nouă etapă: Licitație de peste 9 milioane de euro pentru restul suprafețelor de mișcare

Consiliul Județean Brașov a lansat oficial licitația în vederea desemnării constructorului care ar urma să realizeze celelalte suprafețe de mișcare de la aeroport, dar și partea de canalizare, iluminat și infrastructura pentru balizaj. Valoarea investiției este estimată la suma de 42,28 milioane de lei, inclusiv TVA, respectiv un total de 9,2 milioane de euro. Ofertele de la constructori sunt așteptate până în cea de-a treia zi de Crăciun, fiecare participant urmând să depună și o garanție de 350.000 de lei.

Condiția minimă pentru ofertanți ca să poată participa la această licitație este să facă dovada că în ultimii 5 ani, inclusiv până la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor, aceștia au executat lucrări în domeniul infrastructurii de transport aeroportuar sau similar din punct de vedere al complexității și/sau utilității, în valoare cumulată de minimum 35.000.000,00 lei fără TVA. Chiar dacă proiectul tehnic a fost realizat încă de la sfârșitul lunii septembrie, licitația a întârziat din cauza pașilor birocratici care au trebuit urmați. O altă condiție impusă pentru participanți este ca media cifrei de afaceri din anii 2014 – 2016 să fie de 70 de milioane de lei. Criteriul de atribuire al licitației este prețul cel mai scăzut, astfel că autoritățile județene speră să semneze contractul la un preț mult mai avantajos decât cel estimat.

Lucrările vor dura 4 luni

Cea de-a treia etapă a proiectului aeroportului presupune construcția a cinci obiective noi. Primul este calea de rulare Alfa, care va face legătura între pistă și parcarea avioanelor, cu o lungime de 200 m și o lățime de 23 m, plus acostamente. Aceasta va fi construită din dale de ciment cu o grosime de 41 de cm, ca de altfel și parcarea, care va avea o dimensiune de 135 m pe 145 m, și unde vor putea staționa 3 aeronave categoria C, cu anvergura aripilor de 36 metri. Totodată, un al treilea element din acest proiect este sistemul de canalizare complex, care va asigura atât preluarea apelor de pe pistă, cât și de pe calea de rulare și parcare, dar are în vedere, ținând cont că am proiectat inclusiv deversarea în Pârâul Bârsa, și o dezvoltare ulterioară a aeroportului. De asemenea, a fost proiectat și sistemul de iluminare al platformei prin intermediul a trei piloni cu o înălțime de 27 de metri, precum și infrastructura pentru balizaj, respectiv tot ce înseamnă conducte și camere de trageri.

Constructorul care va fi desemnat în urma acestei proceduri de licitație va avea un termen de 4 luni pentru a finaliza toate aceste lucrări.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Hai,hai cu aeroportul! Chiar daca NU convine Bucurestiului(musai ca toata lumea sa tranziteze Henri Coanda pentru profitul lor) mai devreme sau mai tarziu vom avea si noi aeroport=DEZVOLTARE!

  2. Constantin Silion

    Haide-ti fratilor sa terminati o data aeroportul asta ,ca sa pleci din tara cu avionul pierzi mai mult timp pâna la București și la aeroport .Bine ar fi când vin din Spania direct la Brașov.Frumosul nostru oraș merita aeroport.Doamne ajuta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*