Economic, Stiri Brasov

Clusterul de Inovare și Tehnologie ALT Brașov se va „bate” pe proiecte europene de 500 de milioane de euro

Clusterul de Inovare și Tehnologie ALT Brașov și alte două clustere din Cluj – Cluj IT Cluster și Transilvania Digital Innovation Hub, au fost desemnate, de către Comisia Europeană, hub-uri de Inovare Digitala  (Digital Innovation Hubs).

Hub-urile de Inovare Digitală vor fi susținute financiar pentru anumite tipuri de proiecte printr-un buget de 500 milioane euro, alocat prin Horizon 2020, dar și prin instrumentele de finanțare regionale specifice specializării inteligente – în cazul nostru Programul Operațional Regional. „În momentul de față ne aflăm în discuții pentru a participa într-o serie de apeluri pe H2020 destinate DIH, dar avem în pregătire si 3 proiecte cu focus pe transfer tehnologic in domeniile de specializare inteligenta specifice regiunii noastre”, spun reprezentanții clusterului

„Acest sistem al hub-urilor digitale de inovare aduce la un loc industrii care s-au dezvoltat în paralel la noi în regiune, colaborând foarte puțin între ele. Industria digitală/IT din regiune a crescut preponderent pe baza exportului de servicii și produse IT, în timp ce industriile tradiționale precum automotive, electrotehnică, aeronautică sau mobilă au crescut de asemenea prin export, dar fără a se folosi de competențele digitale din regiune. Practic, lanțurile de valoare nu sunt interconectate în regiunea noastră, iar valoarea adăugată generată de companiile manufacturiere este de multe ori mult mai scăzută decât în alte regiuni europene. Prin DIH vom putea transfera competențe și tehnologii digitale către industriile regiunii, atât dinspre centrele de competențe digitale locale, dar si dinspre alte hub-uri de inovare digitală cu care vom dezvolta parteneriate. Câteva dintre noile tehnologii ale căror adoptare în industrie vrem să o accelerăm sunt robotică și automatizări, big data și inteligența artificială, manufacturare aditivă și realitate augmentată – ne aflăm deja în discuții cu alte DIH din Europa pentru a iniția proiecte pentru astfel de tehnologii. Faptul că am fost selectați ca DIH nu este atât un merit, cât o responsabilitate și un nou rol pe care clusterul nostru va trebui să și-l asume în regiunea noastră”, a declarat Ionuț Țața, directorul Clusterului ALT Brașov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*