Social, Stiri Brasov

Un nou proiect imobiliar contestat în zona Şchei. Mai multe blocuri ar urma să fie construite la marginea pădurii, pe strada Petofi Şandor

Un nou proiect imobiliar este contestat de locuitorii din cartierul Șchei, care se plâng că un investitor ar urma să taie pădurea ca să ridice mai multe blocuri la marginea padurii, chiar în zona de acces spre Rezervația Muntele Tâmpa, pe strada Petofi Șandor. Oamenii spun că lucrările de amploare le vor afecta locuintele, multe dintre ele fără fundație, drumurile de acces, care sunt înguste și că vor fi tăiați foarte mulți copaci, fapt ce ar duce la producerea de alunecări de teren.

Locuitorii din cartierul Șchei au observat zilele trecute anunțul investitorilor, prin care sunt informați că în cartierul lor vor fi ridicate mai multe blocuri, într-o poieniță care se învecinează cu Rezervația „Muntele Tâmpa“, terenul fiind unul privat.

„Investitorii ne-au anunțat prin afișe postate în două zone dintre cele mai neumblate, pe care doar din greșeală puteai să le zărești, că până în 26 noiembrie 2017 avem dreptul la o replică la adresa acestui proiect, prin care se vor construi în această zonă câteva blocuri, vreo nouă la număr cu demisol, parter, două etaje și mansardă. Anunțul pare să fi fost așezat acolo în data de 27 octombrie 2017, dar nimeni nu știa absolut nimic despre acest subiect“, a spus Georgiana Istrate, care locuiește în apropierea zonei în care ar putea fi ridicate blocurile.

Localnicii nemulțumiți s-au întâlnit, ieri, pentru a-și exprima dezacordul față de acest proiect. Argumentele lor împotriva unui astfel de proiect rezidențial în zona Șchei sunt legate în primul rând defrișarea pădurii, care ar putea favoriza alunecările de teren. În plus, spun oamenii, nu văd cum ar putea avea acces utilajele în zona Șchei, în condițiile în care străzile sunt foarte înguste. Mai mult, casele din cartierul Șchei sunt vechi de sute de ani, iar multe dintre ele nu au fundație, iar  trecerea utilajelor grele ar duce la prăbușirea lor.

Nu există un PUZ aprobat pentru proiect

Potrivit reprezentanților Primăriei, investitorii au solicitat un certificat de urbanism pentru inițierea unui PUZ, dar, fiind vorba despre o zonă sensibilă, arhitectul-șef al Brașovului a decis că inițiatorul ar trebui să facă o consultare publică înainte să efectueze studiul de oportunitate, care este urmat de proiectul propriu-zis de PUZ, aprobat de comisia de administrare a teritoriului și urbanism, o a doua consultare a populației, de această dată organizată de autoritățile locale și mai apoi este trimis la avizare în Consliului Local. Doar după ce și Consiliul Județean avizează inițierea PUZ-ului, abia apoi proiectul este trimis spre aprobarea Consliului Local. „Este o procedură de durată. Deocamdată, inițiatorul acestui PUZ nu a depus toate documentele la Primărie, astfel încât să demarăm o dezbatere publică pe site și la avizierul municipalității. Legea îi dă dreptul inițiatorului să organizeze consultări publice înainte de a trece la efectuarea studiului de oportunitate“, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

BizBrașov a contactat reprezentanții investitorilor din zonă, dar aceștia nu au dorit să comenteze, momentan, această situație.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Dezvoltatorul proiectului imobiliar contestat din Șchei: „Nu tăiem pădurea. Construim case cu unul sau două etaje” - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*