Economic, Stiri Brasov

Clinicile Hiperdia, în plin proces de integrare în cadrul Affidea

„Focusul principal până la finalul anului 2017 este pe procesul de integrare a companiei Hiperdia. Este un proces complex în urma căruia bunele practici din ambele companii trebuie păstrate şi valorificate pentru că ele reprezintă active preţioase care ne vor permite să oferim mai multă valoare pacienţilor români şi profesioniştilor din domeniul medical“, a declarat  Radu Gorduza, country manager al Affidea şi Hiperdia în România.

Anul trecut, grupul Affidea a preluat reţeaua de clinici Hiperdia, unul dintre cei  mai mari furnizori privaţi de servicii medicale de pe piaţa locală. Tranzacţia a fost estimată la 40-50 milioane de euro. În România, Affidea, controla la momentul tranzacţiei o reţea de 17 centre de imagistică, medicină nucleară şi tratament al cancerului, în timp ce Hiperdia, cu afaceri de 77 mil. lei în 2015, avea 23 de clinici în oraşe precum Arad, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Carei, Galaţi, Miercurea Ciuc, Oradea, Orăştie, Ploieşti, Satu Mare şi Timişoara.

„Pentru anul 2017, estimăm o creştere a cifrei de afaceri de 10%. (…) Ne vom continua expansiunea pe piaţa românească şi în următorii ani. Avem în vedere noi dezvoltări ale companiei prin achiziţii, dar şi prin investiţii greenfield“, a precizat Gorduza.

Anul trecut, Affidea România a finalizat cu afaceri de 41,4 milioane lei şi un profit net de 1,4 milioane de lei, potrivit datelor de la Finanţe. Pe de altă parte, Hiperdia a raportat afaceri de 91 milioane de lei, faţă de un nivel de 77 milioane de lei în anul anterior, şi un profit net de 6,8 milioane de lei, faţă de 7,9 milioane de lei cu un an în urmă.

Radu Gorduza mai spune că sunt vizate investiţii în cele mai avansate tehnologii medicale de diagnostic imagistic care există pe piaţa europeană. „Pentru acest obiectiv, vom investi în jur de 7 milioane de euro în 2018. (…)“, a spus el.

În aprilie anul acesta, un document publicat de Consiliul Concurenţei arăta că Affidea va trebui să renunţe la operarea a patru clinici Hiperdia din Arad, Cluj Napoca şi Orăştie pejntru că în acest zone este risc de concentrare economică. Legat de sistemul de sănătate românesc Radu Gorduza precizează că  lipsa de consistenţă în strategia de sănătate la nivel naţional, dezvoltarea slabă a sistemului de asigurări private dar şi migraţia medicilor sunt principalele piedici în dezvoltarea sistemului sanitar românesc.

 „Cred că sistemul medical românesc poate evolua şi se poate dezvolta mai puternic, în beneficiul pacienţilor români şi al profesioniştilor din sănătate, însă pentru a atinge acest obiectiv trebuie implementate unele măsuri strategice“. Medicii au nevoie pe lângă salarii de o infrastructură medicală modernă, de un mediu de lucru făra penurie de consumabile sau infecţii nosocomiale dar şi de training, de învăţare continuă, potrivit lui.

Grupul Affidea furnizează servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă în peste 235 de centre proprii din 16 ţări. În România, Affidea este prezentă pe piaţa serviciilor medicale de 14 ani.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*