Stiri Brasov

Brașovul promovat drept o destinație dinamică și interactivă la târgul de turism. Vizitatorii vor putea simula schiul sau zborul cu parapanta

foto: Andrei Paul

„Județul Brașov, activ tot timpul anului” este sloganul sub care se va promova Brașovul la târgul de turism al României, care va avea loc în perioada 16-19 noiembrie la Romexpo. După cum a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, Brașovul va fi promovat ca destinație turistică activă în fiecare anotimp, urmând să fie evidențiate formele de turism și servicii adresate atât turiștilor interni și externi, cât și localnicilor.

„Județul Brașov își menține statutul de principala atracție a Regiunii Centru și a României pentru turiști, fascinați de bogatul patrimoniu cultural material și imaterial existent aici, dar și pentru patrimoniul natural bogat și încă bine prezervat, care îi oferă vizitatorului ocazia să experimenteze momente active și de relaxare. Pornind de la aceste premise, Consiliul Județean Brașov a ales ca în anul 2017 să promoveze Brașovul în formele sale dinamice și interactive, propunând un concept inovativ și atractiv pentru operatorii turistici și turiștii care doresc să îmbine relaxarea cu activități din sfera sportului, a experiențelor unice, a descoperirii naturii locale. Standul de prezentare a fost gândit pentru a asigura un ambient care să garanteze potențialul turistic activ al județului, modern, cu funcționalitate optimă, elegantă și atrăgătoare, care să faciliteze comunicarea de tip business și cea cu vizitatorii”, a explicat Adrian Veștea.

După cum a declarat Alina Szasz, manager public în cadrul CJ Brașov, standul de prezentare a fost creat cu elemente reprezentative pentru oferta turistică activă a județului Brașov, ca o invitație adresată potențialilor turiști la drumeție, activități sportive, sporturi extreme, relaxare și aer curat, dar și pentru posibilitatea de a gusta din farmecul locului prin circuite turistice culturale și experiențe gastronomice. „Vizitatorii vor putea experimenta cățărarea pe un perete artificial și vor putea simula schiul sau zborul cu parapanta, vor putea vorbi față în față cu cei care te introduc în tainele acestor activități, cu alergători montani experimentați, personalități și sportivi recunoscuți la nivel internațional (escaladă, sărituri cu schiuri, schi alpin). De asemenea, în cadrul workshop-urilor programate se vor oferi informații celor interesați despre traseele montane din Brașov accesibile familiilor cu copii și persoanelor cu dizabilități, despre cum poate fi practicată drumeția montană în sezonul de iarnă, cum poți deveni un maratonist experimentat și ce presupune alergarea montană, cum te pot sprijini serviciile de salvamont și jandarmerie montană etc”, a precizat Alina Szasz.

Delicii culinare pentru vizitatori

Totodată, județul va fi reprezentat și din punct de vedere culinar. Astfel, atât junii cât și diverși operatori economici din județ vor aduce la târg produse tradiționale și nu numai, cum ar fi plăcinte cu griș, o tradiție în Șcheii Brașovului, sau plăcintele mocănești din Săcele.

Operatorii de turism și vizitatorii prezenți la târg vor putea afla mai multe informații și despre Destinația Europeană de Excelență a României – Șchei, care oferă turiștilor posibilitatea descoperirii vechiului cartier românesc la pas și pe bicicletă. „Dincolo de locurile populare printre turiștii care vin în Brașov, județul nostru are și multe atracții mai puțin cunoscute, care merită explorate și pe care dorim să le punem în valoare. Indiferent că turistul este în căutarea păcii și liniștii sau a unei aventuri extraordinare în aer liber, județul Brașov îi poate oferi în orice moment și în orice anotimp satisfacția acestor dorințe”, a spus președintele Consiliul Județean Brașov.

363.000 pentru promovarea turistică a județului. Peste 100.000 de lei va costa amenajarea standului de la Târgul de Turism din luna noiembrie

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Consiliul Județean alocă peste 67.000 de lei pentru a prezenta oferta Brașovului la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*