Stiri Brasov, Timp liber

O brașoveancă produce unele dintre cele mai de succes seriale din America

„Two and a half men”, „The big bang theory”, „CSI New York” sau „Mike and Molly” sunt seriale pe care și brașovenii le știu și le-au urmărit. Ceea ce nu știu este că în spatele lor stă o brașoveancă – producătorul Mona Garcea.

Mona Garcea s-a născut în Brașov, dar locuiește în Statele Unite încă din anii 80. De când a emigrat nu s-a mai întors pe plaiurile natale, dar ar dori să-și viziteze țara cât mai curând, potrivit declarațiilor făcute pentru citynews.ro.

Mama din Râșnov, tatăl din Augustin

Brașoveanca s-a născut în 1976, mama ei fiind originară din Râșnov, iar tatăl din Augustin. Părinții săi au emigrat în SUA în 1985, iar doi ani mai târziu a ajuns și ea, împreună cu sora ei în State. Aici a absolvit University of Central Florida, cu licență în teatru, după care s-a mutat în Los Angeles. Ca să ajungă la nivelul de acum, tânără a pornit „de jos” în această industrie, după cum mărturisește. „Am început ca și producător asistent, ducându-le prânzul și cafeaua echipei și scenariștilor. Este nivelul de început al joburilor în Los Angeles. Singurii care pot sări peste această treaptă sunt cei care au rude în industrie, iar eu nu cunoșteam pe nimeni când m-am mutat în L.A., nici măcar o persoană”, a spus Mona Garcea.

Jobul acesta însă i-a oferit șansa de a-l cunoaște pe scenaristul și producătorul Chuck Lorre, cu care lucra la acea vreme. Urmărindu-l a învățat partea de business a televiziunii. O altă persoană care a ajutat-o foarte mult în carieră a fost Mark Roberts, creatorul și producătorul executiv al show-ului „Mike and Molly”. Cu sprijinul lui a promovat din poziția de producător-coordonator la cea de producător.

Mona a mai lucrat la producții precum „Two and a half men”, „The big bang theory”, „CSI New York”. Faptul că este din România a constituit de multe ori un avantaj pentru Mona Garcea. „Fiind dintr-o altă țară, mai ales dintr-o țară atât de bogată în istorie și care a trecut prin vremuri tumultoase, m-a făcut să apar mai interesantă în fața oamenilor. Există un interes mare în Los Angeles pentru alte culturi, în multe feluri, iar eu sunt văzută mai valoroasă, datorită trecutului meu”, povestește tânăra.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*