Stiri Brasov, Timp liber

Lanțul de restaurante „La Plăcinte” a ieșit de pe piața brașoveană

Restaurantele „La Plăcinte” au ieșit de pe piața brașoveană, conceptul adus de investitorii moldoveni dovedindu-se neinteresant pentru brașoveni. Asta deși în urmă cu circa doi ani expansiunea La Plăcinte ajunsese la trei restaurante în Brașov, două sub brandul „La Plăcinte” și unul sun brandul „Andy’s Pizza”.

 

Compania a intrat pe piaţa din România în toamna lui 2013 şi a crescut în primii ani de viaţă puternic, uneori chiar triplându-şi businessul. Anul trecut avântul s-a temperat, dar şi expansiunea, acum având doar șapte locații în București și prezență în Ploiești, Sibiu și Iași.

 

În urmă cu circa doi ani, antre­prenorul mol­dovean Andrei Tranga, care deţine businessul, a adus în Româ­nia şi un al doilea format de busi­ness, pizzeriile Andy’s Pizza. Iniţial a fost des­chis un local în centrul vechi al Capitalei, însă acesta a fost închis, iar businessul s-a transformat într-unul exclusiv pe zona de livrare. De altfel, şi La Plăcinte are divizie de livrare, însă doar în Bucureşti.

Antreprenorul moldovean Andrei Tranga a intrat în businessul din Ro­mânia în toamna lui 2013 cu un restaurant sub brandul La Plăcinte deschis în zona bulevardului Dacia din Capitală. Ulterior el s-a extins rapid în Capitală iniţial şi apoi în provincie.

Tot businessul originar din Repu­blica Moldova este operat de compania Andy’s Pizza, care a terminat anul trecut cu afaceri de 27,8 milioane de lei, în urcare cu puţin sub 15% faţă de 2015. Compania a rămas pe pierderi de 1,5 milioane de lei, însă acestea au scăzut faţă de 2,2 milioane de lei în anul anterior. Numărul de salariaţi a ajuns la 280.

Antreprenorul Andrei Tranga (41 de ani) este singurul proprietar. Potrivit presei din Republica Moldova, businessurile controlate de Andrei Tranga au fost implicate acum câţiva ani într-un scan­dal de evaziune fiscală. Şi în România unul dintre localurile La Plăcinte a fost închis anterior de ANAF în urma unor controale, însă a fost redeschis ulterior.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: Încă un lanț de restaurante iese de pe piața Brașovului - Biz Brasov

  2. La ce preturi mari se practicau…. normal ca s-a inchis.Era foarte scump ,batea vantul pe acolo..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*