Locuri de munca

Soluție la criza de pe piața forței de muncă: vor fi aduși 7.000 de lucrători din afara Uniunii Europene

În fiecare an Guvernul stabileşte numărul maxim de noi lucrători din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, care pot fi aduşi la muncă în ţara noastră.

De exemplu, Guvernul a hotărât la începutul acestui an că piaţa muncii are nevoie de numai 5.500 de noi lucrători extracomunitari în 2017. De altfel, numărul lucrătorilor din spaţiul extracomunitar, nou-admişi pe piaţa muncii din România, a fost acelaşi de cel puţin trei ani încoace, adică 5.500. În premieră, Guvernul a anunţat acum că suplimentează cu 3.000 numărul străinilor din spaţiul extracomunitar, nou-admişi să lucreze în ţara noastră în acest an, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern aflat până pe 8 decembrie în dezbatere publică. Prin urmare, în cursul anului 2017 angajatorii din România pot recruta 8.500 de lucrători din afara UE şi a Spaţiului Economic European, cu 55% mai mult decât stabilise iniţial

Concret, firmele din ţara noastră pot aduce la muncă în cursul anului 2018:

  • 4.000 de noi lucrători permanenţi;
  • 1.200 de lucrători detaşaţi;
  • 700 persoane transferate în cadrul aceleiaşi companii;
  • 500 de lucrători înalt calificaţi;
  • 400 de lucrători sezonieri;
  • 100 de lucrători stagiari;
  • 100 de lucrători transfrontalieri.

În medie, 7.300 de locuri de muncă rămân lunar neocupate fiindcă românii le vor. În perioada ianuarie – august 2017, angajatorii din ţara noastră au căutat în mod repetat, prin intermediul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, oameni dornici să ocupe aproape 59.000 de locuri de muncă vacante, arată datele centralizate ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Fără succes însă. Aceasta înseamnă că în primele opt luni ale anului, în medie, peste 7.300 de locuri de muncă au rămas în fiecare lună neocupate.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*