Stiri Brasov, Turism

Pensiunile din Bran – Moieciu și de pe Valea Prahovei au aceleași prețuri ca în Austria

Minivacanţa de 1 Decembrie va rotunji conturile proprietarilor de pensiuni şi restaurante din Valea Prahovei şi Braşov cu câteva zeci de mii euro, cele mai multe camere din pensiuni şi hoteluri fiind rezervate deja, deşi preţul unui sejur de trei nopţi începe de la 500 de lei de cuplu şi depăşeşte chiar şi 1.500 de lei, potrivit datelor de pe site-urile de rezervări.

Ieri, 90% din unităţile turistice de cazare din Sinaia nu mai aveau camere disponibile pentru weekend-ul cu 1 Decembrie, potrivit datelor de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com. În Moieciu de Jos, o zonă ce atrage turiştii în special la pensiuni, 85% din locurile puse la dispoziţie de proprietăţile existente erau rezervate, în timp ce în Bran figurau ieri ca fiind ocupate 84% din unităţile de cazare.

Cea mai mare parte a locurilor de pe Valea Prahovei vor fi ocupate în perioada 30 noiembrie -3 decembrie, date fiind cele două zile libere prin lege (30 noiembrie şi 1 Decembrie). Cererea mai mare pentru acest weekend cu ziua naţională  i-a determinat pe proprietarii de pensiuni să majoreze tarifele la cazare.

Zona Bran-Moieciu-Râşnov, care s-a dezvoltat accelerat în ultimii ani, prin investiţii în noi structuri de cazare, nu va duce lipsă de turişti  în minivacanţa de 1 Decembrie.

Complexul Cheile Grădiştei, construit de antreprenorul Ovidiu Gârbacea, ce deţine  mai  multe vile ce cumulează în jur de 300 de locuri de cazare, situat la şapte kilometri de Castelul Bran, va funcţiona la capacitate maximă. „Nu mai avem nicio cameră liberă pentru weekendul cu 1 Decembrie nici în complexul de la Fundata şi nici la Moieciu, rezervările s-au făcut şi cu o lună-două înainte”, a spus un reprezentant de la recepţia complexului Cheile Grădiştei.

Preţul unei camere duble pleacă de la 150 de lei şi ajunge la 250 de lei. Trei nopţi de cazare în acest resort costă între 450 şi 750 de  lei. La această sumă se va adăuga şi cheltuiala cu mâncarea şi divertismentul.

La capacitate aproape maximă va funcţiona şi un alt complex din zonă, complexul Club Vila Bran din staţiunea Bran, ce are o capacitate de 140 de camere şi unde sunt deja rezervate mai mult de 80% din camere.

Preţul unui sejur pentru mini- vacanţa ce urmează (ce include obligatoriu patru nopţi) începe de la 1.000 de lei pentru o cameră dublă.

Valea Prahovei şi Braşov pun la dispoziţie aproape 23.000 de locuri în pensiuni şi hoteluri clasificate, pe care proprietarii le închiriază cu ocazia zilei naţionale a României la tarife mai mari faţă de un weekend normal din an.

Tarifele practicate de proprietarii români de pensiuni şi hoteluri sunt similare cu cele ale unităţilor din Austria pentru acest weekend.

Pentru un apartament într-o unitate de cazare din staţiunea Zell am Ziller (respectiv Ferienwohnung Melaniea) turiştii vor scoate din buzunar 414 lei preţ pentru trei nopţi pentru camera dubla sau 1.600 de lei pentru camera dubla la apart hotelul de patru stele Astellina Hotel din Ischgl, Austria.

În Braşov, un sejur de trei nopţi, în perioada cu 1 decembrie, începe de la 500 de lei (pe cameră dublă, două persoane), şi ajunge la 1.400 de lei la un hotel precum unitatea de cinci stele Aro Palace.

Dacă se ia în calcul un preţ de 100 de euro de persoană pentru masă şi cazare în mini-vacanţa de 1 decembrie, încasările proprietarilor de pensiuni, hoteluri şi restaurante din cele mai cunoscute staţiuni de pe Valea Prahovei şi Braşov s-ar putea ridica la 2,3 milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*