Locuri de munca

Primăria Cristian plătește firmelor 900 de lei/lună pentru fiecare localnic aflat în situație de risc căruia i se oferă un job

Cristianul a accesat 4 milioane de euro de la Uniunea Europeană în vederea implementării unui proiect ce vizează rezolvarea problemelor de excluziune socială din comună. Dacă prin acest proiect sunt alocate finanțări pentru dotarea dispensarului sau a școlii, pe parte economică, edilii cristoloveni pot veni în sprijinul firmelor care angajează persoanele aflate în situație de risc din comună. După cum a precizat primarul Gicu Cojocaru, angajatorii care le oferă locuri de muncă localnicilor înscriși în grupul țintă (500 de persoane, inclusiv șomeri sau persoane care au în prezent venituri destul de mici și care nu le permit un trai decent) primesc din partea Primăriei 900 lei/lună pentru fiecare persoană pe care o angajează, timp de trei ani.

„Banii sunt asigurați prin intermediul acestui proiect european, iar sumele sunt alocate pentru orice angajator, indiferent dacă este din Cristian sau din afara comunei, singura condiție este ca persoana angajată să facă parte din acest grup țintă. De asemenea, tot prin intermediul acestui proiect, putem sprijini cu câte 25.000 de euro înființarea a cinci afaceri de către persoanele care fac parte din cele 160 de familii pe care noi l-am identificat ca fiind în situație de risc”, a explicat primarul comunei. Cristianul are 5.200 de locuitori, iar bugetul pentru acest an este de aproximativ 7 milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*