Stiri Brasov, Turism

Amenzi între 1.000 și 2.500 de lei pentru schiorii care nu respectă regulile de pe pârtiile din Poiană

Primăria Brașov a propus un nou set de reguli pentru accesul și utilizarea domeniului schiabil din Poiana Brașov. Regulamentul nu avea însă prevăzute și sancțiuni, iar la propunerea Poliției Locale Brașov a fost stabilit și cuantumul amenzilor care ar urma să se aplice pentru cei care vor încălca aceste prevederi legale.

Cele mai mari amenzi sunt cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei și se aplică de exemplu pentru accesul pe pârtie a schiorilor însoțiți de animale de companie sau folosirea snowmobile-lor pe pârtiile de schi, cu excepţia cazurilor în care acestea sunt folosite de personalul autorizat si pregătit al adminstratiei domeniului schiabil, a intervenţiilor echipei Salvamont sau Jandarmeriei Montane.

Cu amenzi ceva mai mici, respectiv între 1.000 și 1.500 de lei vor fi sancționați iubitorii sporturilor de iarnă care intră pe pârtie, deși aceasta este marcată cu semnul ”PÂRTIE ÎNCHISA” sau cei care traversează gardurile de protecție cu schiuri, plăci de snowboard sau fără acestea. Cu aceeași amendă se sancționează și:

– traversarea liniei de urcare a teleschiului pe jos, cu ajutorul schiurilor sau plăcii de snowboard este interzisă. Aceasta se va face doar în locurile marcate special;

– folosirea în această zonă a pungilor de plastic, anvelope de autoturisme sau alte dispozitive improvizate pentru coborârea pârtiilor

– coborârea și folosirea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement utilizând sănii, speedfly, biciclete sau alte dispozitive folosite în practicarea altor sporturi decât achiul și snowboardingul .

– schiatul de tură nocturn pe alte pârtii decât cele stabilite prin prezentul regulament după orele 22,00.

Teoretic, Poliția Locală Brașov ar urma să aplice amenzile

În conformitate cu propunerea de Regulament, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute se face de către împuterniciţii Primarului Municipiului Brașov, respectiv de către Poliția Locală Brașov. Ținând cont că regulamentul este la stadiu de propunere, această reglementare s-ar putea însă modifica. De asemenea, contravenientul va putea achita pe loc sau în termen de cel mult 48 ore de la data încheierii procesului verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii.

Persoanele interesate de acest regulament pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, către Serviciul Public Local Salvamont Braşov, Poiana Braşov, str. Poiana Doamnei nr. 20B sau pe e-mail salvamont@brasovcity.ro. Propunerile pot fi transmise până în data de 7 noiembrie.

Interzis cu snowmobilul pe pârtiile din Poiană! Regulile pentru utilizarea domeniului schiabil din stațiune au intrat în dezbatere publică

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Nu cred ca este oportună interzicerea trecerii de gardurile.de protecție. Eventual doar recomandare sa nu se facă! Fiind “off piste” fiecare este responsabil pentru propria.i siguranță si, în acest caz, administratorul pârtiilor este scutit de orice raspundere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*