Economic, Stiri Brasov

Program de start-up pentru românii plecaţi în străinătate, care pot primi 30.000 de euro pentru a dezvolta un business

Românii din Regiunea Centru, care sunt plecaţi la muncă în străinătate şi ar dori să se întoarcă în ţară, au şansa să participe la un concurs de planuri de afaceri pentru a câştiga 30.000 de euro ca să demareze o afacere acasă, printr-un program de strat-up, co-finanaţat de Uniunea Europeană.

Totul face parte dintr-un proiect pe nume „România acasă – Diaspora Start-Up“ al Camerei de Comerţ şi Industrie din Braşov, prin care românii stabiliţi în diaspora au şansa să revină în ţară ca antreprenori. „În Regiunea Centru vor fi selectate 200 de persoane care vor participa la un concurs de planuri de afaceri, iar cele mai bune 26 de planuri de afaceri vor fi finanaţate cu până în 30.000 de euro. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii sunt: să aibă cetăţenie română, să aibă peste 18 ani, să dorească să deschidă o afacere în zona urbană, pe un profil non-agricol, să demonstreze cu documente, fie că a avut o firmă în străinătate şi poate avea acelaşi succes în România, fie să aducă un contract de muncă prin care să dovedească că a muncit în acel domeniu sau că a avut stdudii în acel domeniu“, a declarat Daniel Gabor, manager de proiect.

Proeiectul este realizat în colaborare cu Asociaţia „Românii în Italia“ și Asociația Euro Adult Education şi se va reula până în 2020. Cei 200 de românii care vor forma grupul ţintă al proiectului vor beneficia de cursuri de competenţe antreprenoriale susţinute la Camera de Comerţ şi Industrie. Pentru a-i convinge pe români să facă un pas spre antreprenoriat în ţara lor, organizatorii proiectului vor merge în Italia cu o caravană de informare. „În Italia este concentrată cea mai mare comunitate de români din Europa. Potrivit statisticilor noastre, 1.200.000 de co-naţionali trăiesc în Italia, cei mai mulţi fiind în Milano. Vom încerca să îi convingem să intre în proiect. Majoritatea derulează deja afaceri, cele mai multe în domeniul construcţiilor“, a declarat Larisa Axinia, preşedintele Asociaţiei „Românii în Italia“.

Românii care vor face parte din grupul ţintă al acestui proiect trebuie să aibă buletin în judeţele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș sau Sibiu şi trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*