IT, Stiri Brasov

IT-iștii germani de la Elektrobit Automotive, deținuți de Continental, au ajuns la un business de șase milioane de euro în România

Compania germană specializată în software în domeniul auto Elektrobit Automotive România, cumpărată în 2015 de grupul Continental, a avut anul trecut afaceri de 26,74 milioane de lei (aproximativ 5,95 milioane de euro), în creștere cu peste 28% faă de anul anterior, când raporta un business de 20,84 milioane de lei.

Compania, cu sediul la Brașov, și-a majorat anul trecut și numărul de angajați cu aproape 50%, având un număr mediu de 205 angajați, deschizând, în același timp, un birou la Timișoara. Totuși, Elektrobit Automotive România a încheiat 2016 pe pierderi, cu un rezultat negativ de aproape 550.000 de lei, după ce în anul anterior raporta un profit de aproape 1,5 milioane milioane de lei.

Tot anul trecut, compania și-a deschis un sediu și în India.

Elektrobit furnizează în prezent producătorilor şi distribuitorilor de automobile soluţii software şi servicii într-un spectru larg de domenii, care includ asistenţă la condus, de navigaţie, de infotainment, maşini conectate între ele şi infrastructură auto. Soluţiile Autosar, compatibile pentru unităţile de control electronic (ECU), cuprind software-ul de bază, sisteme de operare, sisteme de configurare, soluţii de siguranţă, testare şi servicii de integrare.

Birourile din India şi România se vor concentra pe consolidarea portofoliului de software, soluţii şi servicii Elektrobit Autosar pentru a îndeplini cerinţele din ce în ce mai complexe ale pieţei.

Extinderea este cea mai recentă mişcare în strategia Elektrobit cu scopul de a crea o reţea globală de specialitate, orientată spre toţi clienţii, cu birouri internaţionale de dezvoltare aflate într-o strânsă legătură.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*