Economic, Stiri Brasov

România se apără de posibilii invadatori cu armament produs de pensionarii brașoveni: 20% din angajații unei fabrici brașovene de armament sunt pensionari

Societatea Metrom SA, filială a Companiei Naționale Romarm, a demarat o campanie de recrutări, încercând să angajeze 15 persoane, cu calificări de lăcătuș, electrician sau laminator. Surse din conducerea companiei susțin că este tot mai greu de găsit forță de muncă pe piața brașoveană, compania, cu un număr de peste 120 de persoane, fiind nevoită să apeleze la cei care s-au pensionat. În prezent, peste 20% din personalul fabricii de armament este format din pensionari.

Compania Metrom a încheiat anul trecut cu afaceri de 13,67 milioane de lei (aproximativ 3,03 milioane de euro) și un profit de 6,53 milioane de lei (circa 1,5 milioane de euro) cu un număr mediu de 126 de angajați.

Compania brașoveană este unic producător de tablă de cupru, bandă de cupru și bandă de alamă ca produse civile și componente de muniție pentru armament (degetare pentru muniția mică de infanterie discuri și rondele pentru muniția de artilerie) ca produse militare.

Bugetul Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2017 se încadrează în prevederile Acordului politic naţional privind creșterea finanţării pentru Apărare, procentul din Produsul Intern Brut propus fiind de 2,18%.

Conform documentelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, M.Ap.N. are alocat de la bugetul de stat 11,022232 miliarde lei, reprezentând 1,35 la sută din PIB, format din creditele bugetare, în valoare de 10,620560 miliarde lei, reprezentând 1,30 la sută din PIB – mai mare cu 40 de milioane de lei decât execuţia bugetară pe anul 2016 – şi veniturile proprii, în valoare de 401,672 milioane lei.

„La acestea se adaugă, conform articolului 27 din proiectul de lege mai sus menţionat, creditele de angajament, în sumă de 7,632 miliarde lei, reprezentând 0,93 la sută din PIB. Această valoare permite demararea achiziţiilor din programele majore de înzestrare ale Armatei României. Însumând, rezultă un buget total de 18,654232 miliarde lei, reprezentând 2,18 la sută din PIB”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Suma alocată constituie premiza dotării forţelor armate cu echipamente de luptă moderne şi interoperabile, în vederea îndeplinirii misiunilor stabilite şi a angajamentelor asumate faţă de NATO, UE şi partenerii strategici, conform documentelor din domeniul planificării apărării şi a programului de guvernare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*