Imobiliare

Ciprioții de la Secure Property vor 50% din proprietarul parcului Olympian din Cristian

Fondul de investiții Secure Property Development & Investment PLC, înregistrat în Cipru, a anunțat că va achiziționa un pachet de până la 50% din acțiunile companiei care deține parcurile logistice Olympian din comuna Cristian (Brașov), București și Timișoara, valoarea acestora fiind de circa 9 milioane de euro.

Portofoliul de proprietăți, cunoscut sub numele de portofoliul Olympians, generează un venit net de exploatare de 4,5 milioane de euro pe an. Cele trei parcuri totalizează 100.000 de metri pătrați de depozitare și birouri, fiind controlat de compania Helios Phoenix, printre ai cărei acționari se numără și americanii de la General Electric.

Fondul de investiții imobiliare intenționează să finanțeze achiziția prin emiterea unui instrument financiar în valoare de 3,5 milioane euro – 4,0 milioane de euro.

Helios Phoenix este prezent pe piața din România începând cu 1997.  Odată cu primul proiect, Parcul Industrial din Domnești, în partea de sud vest a Bucureștiului, grupul și-a concentrat activitatea pe sectorul industrial al pieței imobiliare și servicii conexe. În prezent, portfoliul Phoenix cuprinde 45.000 de metri pătrați de spații de depozitare disponibile sau în stadiu avansat de finalizare de 30.000 metri pătrați de terenuri pentru dezvoltări de tip rezidențial, 410.000 pentru dezvoltări industriale, 2.500 unități rezidențiale finalizate sau aproape finalizate și 20.000 metri pătrați de facilități

Secure Property & Investment a fost înfiinţată în iunie 2005 şi a vizat, iniţial, investiţiile pe piaţa imobiliară din Ucraina. În urma recapitalizării, în 2011, compania şi-a extins activitatea la nivel regional, prin investiţii în România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru. De altfel, Secure Property & Investment şi-a deschis un birou în Bucureşti în 2013.

În România, fondul mai deţine parcul logistic Innovations din Clinceni, cumpărat cu 12,6 milioane de euro şi clădirea de birouri EOS Business Park, unde se află sediul Danone.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*