Stiri Brasov, Timp liber

Cartea lui Godină, transformată în piesă de teatru de bar

Spectacolul „FLASHURI DIN SENS OPUS”, adaptare după cartea cu acelasi nume scrisă de Marian Godină, prezintă drumul către maturitate al unui tânăr din Brașov care decide să devină polițist. Pe lângă personajele savuroase și poveștile amuzante, spectacolul ne permite să aruncăm o privire în interiorul acestei lumi: Poliția Română. Piesa urmează să se joace în această săptămână într-un bar din București.

Textele lui Marian Godină sunt momente (în cel mai caragialian sens al cuvântului) din viața de zi cu zi, în care ne recunoaștem de îndată și cu care oricine poate rezona. Personajele sale își pierd treptat identitatea și devin exponenți ai unor categorii sociale: parvenitul român care pleacă-n Italia, face o avere frumușică, își cumpără mașină la mâna a doua și-ncalcă legi prin țară, pozând în mare afacerist; bețivanul care-njură întruna, dar recunoaște când greșește, și pe care n-ai cum să te superi. Pe lângă amenzi rutiere, Marian scrie și texte care abundă de umor și care reușesc de fiecare dată să schimbe în bine dispoziția cititorului, ducându-l până într-acolo încât ștergerea lacrimilor din ochi devine obligatorie pentru continuarea lecturii. Drept dovadă stau cei peste 140 000 de oameni care au ajuns să-i urmărească postările pe Facebook în mai puțin de jumătate de an de la apariția primului text, precum și miile de comentarii și de accesări. Flash-uri din sens opus reprezintă volumul său de debut.

Limbajul povestirilor e frust, nefiltrat, dar cu atât mai autentic, dovedind faptul că autorul are ureche bună, reține fidel detalii și le redă într-o manieră directă, apăsând puternic pedala (auto)ironiei. Avem dinaintea ochilor un soi de oglindă a societății românești contemporane, în care se regăsesc cuprinși în trafic inocenți și mârlani, tineri care se umflă-n pene de dragul unei femei sau bătrâni hârșiți care ‘știu ei cum merg lucrurile în țara asta’.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*