Stiri Brasov

1,15 milioane de lei pentru proiectul noului pasaj Gară – Coresi, care va descongestiona traficul în Tractorul. Sunt propuse două variante de amenajare

Cartierul Tractorul este una dintre zonele unde dezvoltarea imobiliară a luat amploare în ultimii ani,construindu-se noi cartiere rezidențiale, dar și cel mai mare mall din Transilvania, Coresi Shopping Resort. Astfel, și traficul a început să devină unul de coșmar pe strada 13 Decembrie care este principala cale de legătură. Încă de acum doi ani, autoritățile locale au lansat ideea construcției unui nou pasaj care să creeze o legătură directă între zona Gării – cartierul Tractorul și zona Coresi, iar, acum, s-a trecut și la fapte mai concrete.

Astfel, Primăria Brașov a lansat ieri licitația în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru construirea unui pasaj rutier prin care să se creeze un nou acces în zona Tractorul – Coresi. Costul estimat pentru realizarea acestei documentații este de 1.154.840 de lei, iar studiul ar urma să fie finalizat în cel mult trei luni de la data semnării contractului. Noul pasaj ar urma să plece din zona Sălii Sporturilor (de lângă terenurile de tenis) și să ajungă pe strada Turnului, în apropierea Corpului J al Universității Transilvania. După cum ne-a declarat administratorul public al Brașovului, studiul de fezabilitate ar urma să analizeze două variante propuse pentru noul pasaj. „Una dintre variante vizează amenajarea unui pod hobanat cu două benzi pe sens, piste de biciclete și trotuare, iar cea de-a doua propune construcția unui pasaj rutier clasic cu trei benzi pe sens din care una rezervată transportului în comun”, a explicat Miklos Gantz.

Proiectul noului pasaj rutier, care este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, la capitolul infrastructură, ar urma să fie depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru în vederea obținerii unei finanțări prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Ofertele de la firmele interesate să efectueze studiul de fezabilitate ar urma să fie primite până în data de 13 noiembrie, garanția de participare fiind de 11.548,4 lei.

De asemenea, un alt proiect în vederea descongestionării traficului în zona Tractorul este și lărgirea străzii 13 Decembrie pe tronsonul dintre Pasajul CFR de la Făget și strada Henri Coandă, care se află în spatele Coresi Shopping Resort. În acest sens, au demarat deja lucrările de demolare a fostei tribune a stadionului Tractorul și a anexelor acestora.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

 1. Tot poduri ca’n ‘30,nu? La fel ca mizeria infioratoare de pe independentei, acelasi proiect infecto-comunist ca cel de la Uzina II. De tunele va e frica, nu? Unul care sa inceapa de la Patria si sa se termine in ocolitoarea dinspre Sînpeteu, cu intrari/iesiri la toate arterele principale: Iuliu Maniu, Grivitei, Vlaicu/b-dul Garii, Independentei, Coresi.. proiect de durata intr’adevar dar realizabil in 6-7 ani

  • Tunelul este extrem de scump. Si la nemti rare sunt orasele care aplicat solutia asta.
   Insa podul da dovada de lipsa de viziune.
   S-ar putea inalta linia ferata cu 1 metru in tot orasul si sa se faca pasaje dese macar pentru autoturisme. (nu cunosc partea de logisitica dar nimic nu e imposibil)
   s-ar descongestiona astfel pasajele deja existente. La fel in fata stradionului tineretului.

 2. Pingback: Construcția pasajului dintre Coresi și Gară va costa aproximativ 20 de milioane de euro - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*