IT, Stiri Brasov

Francezii de la ATOS își dublează echipa de la Brașov odată cu achiziția Siemens Convergence Creators

Atos IT Solutions and Services, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din Europa, îşi va mări echipa cu circa 200 de persoane după ce se va finaliza procesul de integrare al companiei Siemens Convergence Creators (CVC), atât la nivel global, cât şi local.

Astfel, echipa Atos România va depăşi 2.100 de angajaţi, grupul francez întărindu-şi astfel poziţia pe piaţa locală, precum şi în regiunea Europei de Est.

„Atos România are în prezent 1.926 de angajaţi, iar achiziţia CVC va creşte forţa de muncă din cadrul companiei cu aproximativ 10%. Integrarea echipei CVC în cadrul Atos va contribui la abilitatea şi agilitatea companiei de a livra cele mai noi tehnologii şi soluţii de comunicaţii şi reţelistică către clienţii din toate industriile”, au declarat reprezentanţii Atos. Dintre cei 1.900 de angajați, circa 200 sunt la Brașov, ceea ce înseamnă cp francezii își vor dubla echipa de la Brașov.

Grupul francez a anunţat săptămâna trecută achiziţia companiei Siemens Convergence Creators GmbH (CVC), specializată în furnizarea de soluţii de transformare digitală pentru diferite industrii la nivel global. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, achiziţia urmând să se finalizeze la finalul lunii decembrie a acestui an. CVC are sediul central la Viena, însă este prezentă şi în România încă din 2001.

„Integrarea centrelor din Cehia şi România ale CVC în cadrul reţelei de centre globale de livrare ale Atos în regiunea Europei Centrale şi de Est va avea un impact pozitiv, dat fiind că specialiştii în digitalizare care lucrează în cadrul acestora vor deveni parte a unui pool de resurse mult mai mare, iar set-up-ul organizaţional strategic al Atos va ajuta la livrarea unor soluţii inovative pentru principalii clienţi ai grupului la nivel global.”

CVC  oferă soluţii bazate pe software în domeniile reţelelor de comunicaţii, serviciilor şi managementului clienţilor, securităţii şi siguranţei publice, infotainmentului multimedia, precum şi a tehnologiei spaţiale, iar activitatea Atos din România se împarte între divizia de infrastructură IT, prin intermediul căreia se furnizează servicii de tip managed services, de la servicii de outsourcing, virtualizare, de cloud, şi divizia de integrare de sisteme IT, la care se adaugă şi divizia de big data şi securitate cibernetică.

„Resursele suplimentare din cadrul centrelor globale de livrare ale Atos din regiune vor ajuta grupul să îşi îmbunătăţească capacitatea de livrare a celor mai noi soluţii pentru diferite industrii.”

Dat fiind că CVC este axată pe cercetare şi dezvoltare şi soluţii personalizate, integrarea va accelera saltul tehnologic al Atos, atât la nivel global, cât şi local, şi va oferi un capital generos de proprietate intelectuală în software şi hardware, în special pentru dezvoltarea soluţiilor de securitate digitală şi de comunicaţii.

Pe plan local, CVC are două centre de livrare de expertiză digitală situate în Braşov şi Cluj-Napoca.

„În total sunt aproximativ 200 de angajaţi şi 20 de subcontractori în cadrul CVC România, majoritatea fiind localizaţi la Braşov, iar restul la Cluj-Napoca”, au punctat reprezentanţii Atos.

La nivel global, CVC are peste 800 de specialişti angajaţi în Germania, Statele Unite ale Americii şi în Europa Centrală şi de Est. Compania austriacă a intrat pe piaţa locală în urmă cu 16 ani, afacerile subsidiarei locale crescând de la 1,6 milioane de lei în 2001, la peste 63 milioane lei în 2009, acesta fiind cel mai înalt nivel antins înainte de criza financiară. Anul trecut, Siemens Convergence Creators SRL a înregistrat o cifră de afaceri netă de 53,4 milioane lei, în creştere faţă de 2015, când afacerile s-au situat la 47,6 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

În ceea ce priveşte afacerile locale ale grupului francez Atos, acestea s-au situat anul trecut la 243,3 milioane lei (54 milioane euro), cu 21% mai mari faţă de 2015, iar în primele şase luni ale acestui an veniturile au crescut cu 42% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, la 162,5 milioane lei (aprox. 35,7 milioane euro).

„Creşterea cifrei de afaceri a companiei, estimată pentru întreg anul 2017, faţă de 2016, este de 35%”, conform Cătălinei Dodu, country manager pentru operaţiunile locale ale grupului Atos.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*