Imobiliare, Stiri Brasov

Coresi Avantgarden, construit în parteneriat cu Daniela Kasper, se extinde. Urmează construcția altor 1.200 de apartamente

Immochan, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa, a demarat construcția celei de-a doua faze din proiectul de locuinţe pe care îl construieşte la Braşov, pe terenul fostei fabrici Tractorul. Investiţia în primele două faze din Coresi Avantgarden, dar şi în lucrările de infrastructură, se ridică la 50 de milioane de euro.

„Proiectul rezidențial este un proiect gândit pe termen lung, cu un plan de dezvoltare pentru opt, zece ani. După faza a treia, vor urma fazele 4 și 5 cu un potențial total de dezvoltare de 1.200 de apartamente. Ritmul de dezvoltare va fi dictat de capacitatea de absorbție a pieței. Ne dorim să reușim la Brașov să oferim comunității, la sfârșitul proiectului, cele circa 2.200 de apartamente prevăzute în masterplan. Dar mai mult decât apartamente, am dat deja Brașovului tonul pentru un nou stil de viată”, a precizat Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

Predarea primelor o mie de apartamente se va face în 2018

Lucările la prima fază, care cuprinde 13 blocuri cu 570 de apartamente, sunt în desfășurare. Locuințele au fost vândute încă din fază de proiect, iar livrarea se face pe parcursul a șaisprezece luni. Primii locatari s-au mutat deja, începând cu această vară, iar procesul de predare se va finaliza în vara anului 2018.

Cea de-a doua fază a proiectului, vândută deja în proporție de 90%, cuprinde nouă blocuri cu 430 de apartamente. „Estimăm că vânzarea integrală se va face până la finalul acestui an, iar predarea va începe din a doua jumătate a anului 2018″, a declarat Daniela Kasper pentru Economica.net.

Valoarea investiției pentru cele 1.000 de apartamente, investiție care include și toate lucările de infrastructură și edilitare pentru regenerarea urbană a circa 28 de hectare din fosta platformă industrială Tractorul, se ridică la 50 de milioane de euro, potrivit reprezentanților companiei.

Immochan a cumpărat în 2012 de la Flavius Investiţii 100 de hectare din fosta platformă Tractorul din Braşov, acolo unde în 2015 s-a deschis centrul comercial Coresi Shopping Resort. La sfârșitul acelui an, compania anunța că începe și dezvoltarea componentei de rezidențial, după ce a încheiat un parteneriat cu dezvoltatorul local Avantgarden  Immo Invest, companie deţinută de Daniela Kasper. În această toamnă va fi anunțat și conceptul pentru cea de-a treia etapă a proiectului.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*