IT, Stiri Brasov

Francezii de la Atos vor să cumpere „mama” firmei brașovene Siemens Convergence Creators. Francezii au mai cumpărat o firmă brașoveană cu 1,4 milioane de euro

Compania franceză Atos, lider global în transformare digitală, care are și la Brașov un birou cu 200 de angajați, a anunțat, ieri, că va cumpăra compania austriacă Siemens Convergence Creators GmbH, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de transformare digitală multi-industrie din lume, cu sediul central în Viena, arată un comunicat al companiei, remis marţi. Sediul subsidiarei din România a companiei austriece este la Brașov și are peste 200 de angajați, iar anul trecut a realizat afaceri de 53 milioane de lei (mai puțin de 12 milioane de euro).

Compania austriacă are 800 de specialiști în întreaga lume și  oferă soluţii bazate pe

software în domeniile reţelelor de comunicaţii, serviciilor și managemenului clienților, securității și siguranței publice, precum în cel al tehnologiei spațiale.

Capabilităţile SCC vor întări acreditările Atos şi abilitatea să de a livra cele mai recente sisteme critice de tip kisiune și rețele securizate. În același timp, acestea vor contribui la intrarea Atos pe piața de telecomunicații și va permite accesul la piețele cu creștere rapidă, cum ar fi producătorii și operatorii de sateliți și aeronave civile.

În 2016 CVC s-a desprins și a devenit un departament Siemens independent, cu propriile resurse de proprietate intelectuală și o strategie pentru clienții externi.

Axată pe cercetare și dezvoltare și soluții personalizate, CVC va accelera saltul tehnologic al Atos și va oferi un capital generos de proprietate intelectuală în software și hardware, în special pentru a-și dezvolta soluțiile de securitate digitală și de comunicații. Capabilitățile CVC vor întări acreditările Atos și abilitatea sa de a livra cele mai recente sisteme critice de tip misiune și rețele securizate. În același timp, acestea vor contribui semnificativ la intrarea Atos pe piața de telecomunicații și va permite accesul la piețele cu creștere rapidă, cum ar fi producătorii și operatorii de sateliți și aeronave civile.

Tranzacția se va încheia la sfârșitul lunii decembrie 2017 și este supusă informării și consultării de către organele reprezentanților angajaților, precum și aprobărilor autorităților de reglementare și antitrust.

Tranzacția se va încheia la sfârşitul lunii decembrie 2017 şi este supusă informării şi consultării de către organele reprezentanților angajaților, precum şi aprobărilor autorităților de reglementare şi antitrust.

Atos SE (societate europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de 12 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 72 de țări. Grupul Atos oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică etc.

Siemens Convergence Creators GmbH face parte din Siemens AG. În anul fiscal 2016, care s-a încheiat la 30 septembrie 2016, Siemens a avut o cifra de afaceri de 79,6 miliarde de euro și un profit net de 5,6 miliarde de euro. La sfârşitul lunii septembrie 2016, compania avea aproximativ 351.000 de angajați în întreaga lume.

La începutul acestui an, grupul francez a mai cumpărat subsidiara din România a furnizorului de software și servicii de comunicații Unify, companie mixtă a Siemens și a fondului de investiții The Gores Group, aceasta având sediul tot la Brașov. Pentru achizișia firmei brașovene, francezii au achitat 1,4 milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*