Stiri Brasov, Turism

Hotelul Radisson Blu, care va lua locul Palatului Telefoanelor, se va deschide abia în 2019. Investiția se ridică la 10 milioane de euro

Lucrările de construcţie pentru hotelul Radisson Blu din Braşov vor începe în următoarele luni, dezvoltatorii urmând să primească aprobările necesare pentru demararea acestora, spune Darren Blanchard, senior director business development în cadrul Rezidor.

Inaugurarea este programată pentru începutul anului 2019, deşi compania spusese iniţial că primii oaspeţi se vor putea caza la începutul lui 2018.

Grupul Rezidor, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa hotelieră internaţională, are în portofoliu branduri precum Radisson Blu şi Park Inn by Radisson, ambele prezente şi în Bucureşti, cu câte o unitate.

„Dezvoltatorii din Braşov sunt gata să primească avizele pentru construcţie şi vor începe imediat lucrările. La începutul anului 2019, hotelul va fi gata“, spune Darren Blanchard.

Intenţia de a merge cu un hotel Radisson Blu în Braşov a fost anunţată de Rezidor de la sfârşitul anului trecut, însă până acum nu a fost înaintată o dată exactă de începere a lucrărilor de construcţie. Iniţial, inaugurarea era prevăzută pentru primăvara anului 2018, dar durata îndelungată pentru obţinerea avizelor a mai adăugat un an până la finalizare.

Hotelul va fi ridicat pe Bulevardul Eroilor, la numărul 23, vizavi de primăria oraşului, şi va fi cotat cu cinci stele.

Certificatul de urbanism pentru construirea hotelului a fost acordat de Primăria Braşov companiei Tresor Com, controlată de familia de antreprenori Răzvan-Constantin Neamţu şi Paula Ramona Neamţu.

Cei doi acţionari ai companiei mai deţin şi alte firme, în cele mai multe fiind parteneri.

Cele mai multe companii fac parte din grupul Ra-Ra, respectiv Ra-Ra Parc, Ra-Ra Depo, Ra-Ra Business, Ra-Ra Logistics, cu diferite domenii de activitate, precum închiriere de bunuri imobiliare sau producţie de energie.

Răzvan Neamţu mai este acţionar şi în Eolian Center, activă tot în producţia de energie electrică şi cu afaceri de 11,2 milioane de lei anul trecut.

„Clădirea în care va funcţiona hotelul din Braşov este acum un imobil vechi, unde a funcţionat sediul Telekom. Până acum a fost aruncat tot echipamentul existent în interior. Hotelul va avea 110 camere, va fi destul de mic. Ne-ar fi plăcut să fie mai mare, însă este limitat de clădirea existentă“, mai spune Darren Blanchard.

Unitatea hotelieră va cuprinde şi două restaurante, două baruri, o sală de conferinţe, o sală de sport şi un centru spa.

Valoarea investiţiei în hotelul din Braşov este de peste zece milioane de euro, după cum spune Blanchard.

Decizia grupului Carlson Rezidor de a pune brandul Radisson Blu pe un hotel în Braşov este justificată atât de forţa oraşului ca pol turistic, cât şi de dezvoltarea sa ca centru economic şi industrial.

Tot în 2019, an pentru care este prevăzută inaugurarea Radisson Blu în Braşov, în acelaşi oraş lanţul AccorHotels va deschide un hotel Mercure.

În total, în oraşul Braşov, existau anul trecut circa 57 de hoteluri, iar în întregul judeţ erau peste 120, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*