Social, Stiri Brasov

Rectorul Universității Transilvania, pe lista de propuneri pentru funcția de ministru al Educației

Cunoscutul sociolog Marius Pieleanu, un apropiat al conducerii PSD, a comentat miercuri pentru PSNEWS.RO, informațiile apărute miercuri în presă, potrivit cărora Liviu Dragnea ar vrea înlocuirea lui Liviu Pop din fruntea Ministerului Educației, pe motiv că strică imaginea Executivului. Totodată, chestionat de către PSNEWS.RO, cine l-ar putea înlocui pe actualul ministru al Educației, Pieleanu ne-a dezvăluit că profesorul brașovean Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania, Sorin Cîmpeanu, Ecaterina Andronescu și Mihnea Costoiu sunt nume care ar trebui luate în calcul.

„În mod evident ministrul Educației trebuie să fie profesor universitar, pentru că el trebuie să aibă în primul rând recunoașterea comunității cadrelor didactice din România. Dacă se poate, trebuie să fie chiar rector de universitate importantă. De pildă, poate fi profesorul Ioan Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, care este foarte performant. Sigur, cel mai bun ministru pe zona asta pe care România l-ar putea avea la ora aceasta  din partea PSD-ului este Sorin Cîmpeanu. Dar, pe lângă faptul că a plecat din ALDE, are și un proiect major. Sigur, varianta care în permanență poate fi activată este doamna Andronescu, care cunoaște sistemul. Ar putea ocupa cu brio funcția. O altă variantă este și Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii”, a mai adăugat acesta.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. “De pildă, poate fi profesorul Ioan Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, care este foarte performant.” Pentru cine a performat ca pentru Universitate sau studenti in nici un caz nu poate fi vorba?

  2. Sa speram ca nu! Domnul profesor Abrudan este competent, modern si motivat, dar nu are stofa de leader, nu ar putea contribui la bunl mers al sistemultui educational pe plan national.

  3. Abrudan???? Asta e gluma anului. Propus de Pieleanu???? Ala e cineva?? Care a fost deal-ul? Un doctorat pe sest? Un contract de consultanta? Ceva ore pe la sociologie? Cat despre performanta la actualul rector ce sa mai vb. Univeristatea a ajuns de demna de toata mila si superanonima. Jalnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*