Stiri Brasov, Turism

Primăria Brașov a plătit o taxă de timbru de 10.000 de lei pentru judecarea recursului în vederea obținerii Cetățuiei de pe Dealul Straja

Procesul intentat de către Primăria Brașov încă din luna mai a lui 2015 în vederea obținerii în proprietate a Cetățuiei de pe Dealul Straga a ajuns la faza de judecare a recursului la instanța supremă. Asta după ce, în luna octombrie a anului trecut, în primă instanță, judecătorii Tribunalului Brașov au decis că obiectivul trebuie să treacă din proprietatea Aro Palace SA în cea a statului român, iar la judecarea apelului, magistrații Curții de Apel Brașov au menținut decizia și au respins cererea Primăriei.

Având în vedere valoarea de inventar a imobilului, recursul poate fi judecat doar de către Instanța Supremă, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție.  Conform declarației fiscale depusă de Aro Palace și în funcție de care s-au plătit taxele judiciare, valoarea de inventar a imobilului este de 1.606.812 lei.

Acum, atât Primăria, cât și SIF Muntenia, în calitate de intervenient, și Aro Palace au depus recurs, data de judecare a acestuia nefiind încă stabilitiă. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a precizat că instanța a pus în vedere timbrarea recursului, astfel că municipalitatea brașoveană a trebuit să achite și o taxă de timbru de 10.000 de lei. Totodată, părți în acest dosar mai sunt și o serie de ministere, cel al Afacerilor Interne – Intimat (Pârât), al Dezvoltării Regionale – Intimat (Pârât), al Justiției (interveninent), al Turismului – Intimat (Pârât), al Economiei – Intimat (Pârât) și al Mediului de Afaceri – Intimat (Pârât).

Compania Aro Palace a ajuns proprietar al cetăţii fără să plătească pentru aceasta vreun ban. Cetatea a fost în patrimoniul ONT (companie de stat) din 1982. În 1990 societatea s-a privatizat, iar din ea au rezultat două companii: Postăvarul SA şi Poiana SA. Compania Postăvarul a intrat în posesia cetăţii alături de alte active, iar din 2000 şi-a schimbat numele în Aro Palace.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*