Stiri Brasov

Pe 19 septembrie se dă verdictul în litigiul vechi de 10 ani dintre Primărie și CJ Brașov privind Baza Agrement

 

Litigiul dintre Consiliul Județean Brașov și Primăria Brașov cu privire la proprietatea terenului de la Baza Agrement de Sub Tâmpa a început acum 10 ani, când autoritățile județene au solicitat în instanță radierea dreptului de proprietate al municipalității pe cei aproximativ 7.000 de metri pătrați de teren. Pe 19 septembrie, Curtea de Apel ar urma să dea verdictul definitiv în acest proces ținând cont că și municipalitatea a făcut cerere reconvențională pentru radierea dreptului de administrare operativă a CJ Brașov asupra terenului. Inițial, în 2016, pe fond, la Judecătoria Brașov, Primăria câștigase, fiind respinsă cererea CJ. Autoritățile județene au făcut însă apel în mai 2017, iar instanța de apel, Tribunalul Brașov, a admis în parte apelul în sensul în care a respins solicitarea municipalității de radiere a dreptului de administrare a CJ și a păstrat decizia instanței de fond în ceea ce privește respingerea solicitării CJ de radiere a dreptului de proprietate. Nemulțumită de decizie, Primăria Brașov a făcut recurs și a solicitat menținerea deciziei primei de instanței. Inițial, pe 5 septembrie, Curtea de Apel trebuia să se pronunțe, însă termenul s-a amânat pentru 12 septembrie, iar acum, magistrații au amânat verdictul final pentru data de 19 septembrie.

Avocații Primăriei Brașov susțin  că, potrivit Hotărârii Guvernului României nr 972 din 2002, terenul este în proprietatea Municipiului Brașov, iar în anul 2007, când a fost deschis procesul suprafața care este acum în litigiu făcea parte din domeniul public al orașului. De asemenea, ei consideră că retransmiterea dreptului de administrare prin contractul de vânzare cumpărare (baza fiind cumpărată de în 2003 de la Comix Societate Cooperatistă pe Acțiuni), era condiționată de acordul titularului dreptului de proprietate, respectiv municipiul Brașov, care nu a transmis niciodată folosința acestui teren către Comix, moștenitoare a Uniunii Județene a Cooperativelor Meșteșugărești  care, în anul 1975, printr-o decizie a Consiliului Popular Brașov, a primit dreptul de administrare operativă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*