Stiri Brasov, Timp liber

Care sunt restaurantele din Brașov unde găsești mâncare gătită din produse locale, crescute natural

Foto: Bistro de l’Arte

Dacă vreți să luați masa într-un restaurant și vreți să aveți garanția că bucătarul folosește la gătit doar produse locale, crescute natural, Platferma, platforma online a fermierilor români (care încurajează consumul local și hrana sănătoasă crescută natural), îți recomandă șase restaurante de la poalele Tâmpei.

„Este normal să îți dorești să știi că legumele din meniul restaurantului preferat sunt sănătoase. Atunci, hai să descoperim împreună restaurantele din Brașov care se mândresc cu identitatea hranei pe care o servesc”, este invitația celor de la Platferma.

Ce restaurante din Brașov gătesc cu produse locale:

Bistro de l`Arte

Cei de la Bistro de l`Arte nu doar folosesc produse locale de multă vreme, ci ușurează accesul gurmanzilor la produse în sine. De trei ori în această vară, vinerea, tomatele La Borcan din județul Brașov au fost prezente la Bistro de l`Arte în cadrul unui „aprozar” organizat sub numele „Flash Mob anunțat – Tomate de Vad“.

Restaurant 7 Green Days

7 Green Days este un restaurant nou deschis în Brașov, care folosesc legume La Borcan, microgreens locale de la Schwaben Green, iar meniul este realizat cu ajutorul unui nutriționist. La 7 Green days, până și meniurile sunt realizate din hârtie reciclată, scrise în culori non-toxice, pentru a avea un impact cât mai mic asupra mediului și a proteja sănătatea gurmanzilor. Fiecare detaliu contează.

ALTfel, Restaurant și Catering

Restaurantul ALTfel din Brașov folosește legume locale și pește capturat din Marea Neagră și Delta Dunării. Pentru pregătirea meniurilor, ALTfel folosesc produse locale, naturale și sănătoase, ca să formeze un meniu sănătos. Găsim la ei produse făcute din făină integrală și intermediară bio, cu sare neiodată extrasă manual din salină. Colaborează cu Brutăria Mică din Brașov pentru produsele de panificație făcute cu maia sălbatică, iar mălaiul aurit este măcinat la Moara cu Pietre.

Tipografia

Tipografia din Brașov folosesc legume La Borcan, pâine cu maia de la Mons Mellis, cașul de la Ferma Căţean, berea artizanală de la Zăganu, tortul raw de la Delicious Raw, cheesecake de la Cuptorul lui Robert, sucurile de mere din Livezile Dobrinoiucidrul Clarks produs din mere la Lerești, vinurile de la magazinul de vinuri Barrique sau ciocolata Luado Chocolate.

La Ceaun

Restaurantul La Ceaun din Brașov servesc, începând cu ora prânzului, tocane și ciorbe la ceaun. Acum au două locații în Brașov, ceea ce însemnă că avem parte de și mai multe produse locale, pentru că ei folosesc produse și de la Buzău, dar folosesc și carne și brânzeturi de la Ferma Cățean din județul Brașov. Accesul la produse locale este foarte important pentru sănătatea noastră zilnică și pentru economia locală. Dacă noi comandăm produse românești de la producător și alegem să mâncăm la restaurante care susțin producătorii români, ne formăm un set întreg de avantaje.

Rawdia

Restaurantul rawdia din Brașov se alătură celor care servesc produse locale, cu tomate certificate bio La Borcan care au devenit fie supă de roșii (gazpacho raw) sau au fost transformate în sosul de roșii de la mâncarea de ardei kapia cu sos de roșii, tofu și quinoa, regăsită în meniul restaurantului raw-vegan rawdia. Mai folosesc și și pâine organică cu maia sălbatică de la Brutăria Mică. Pungile din hârtie reciclată folosite pentru livrare sau luarea mâncării la pachet sunt produse lângă Brașov, la Săcele.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Si Sergiana care sunt producatori? Au lant intreg de restaurante… Lefrumarin care similar sunt producatori si au Hanul Domnesc? Carmolimp producatori si au Beraria Ciucas? S-au doar produsele “la borcan” sunt naturale?

  2. Munteanu Ovidiu

    Gurmanzii sunt cei supraponderali. Trebuia folosit alt cuvânt.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*