Stiri Brasov

Afacerile Spitalului Sf. Constantin au urcat cu 20% anul trecut

Spitalul Sf. Constantin din Braşov, controlat indirect de antreprenorul Mihai Miron (grupul Ropharma), şi-a crescut afacerile cu 20% în prima parte a anului, iar pană la final de an va funcţiona la capacitate maximă, dat fiind numărul de solicitări primite de la pacienţi.

Am avut mai mulţi pacienţi anul acesta pană acum, mai multe cereri pentru intervenţii în spitalul nostru. Avem locurile rezervate pană la final de an. Cele mai solicitate intervenţii sunt cele care implică chirurgica robotică”, a declarat Mihai Miron, care controlează indirect unitatea spitaliceaşcă. Acest spital privat reprezintă prima investiţie a antreprenorului roman pe piaţa privată de servicii medicale.

La începutul anului, acţionarii spitalului au investit 2 milioane de euro în chirurgie robotică, cu ajutorul căreia se fac intervenţii minim invazive pe oncologie urologică, dar şi pentru alte afecţiuni.

Spitalul este operat de firma Teo Health, din acţionariatul căreia fac parte Mihai Miron (indirect), Floriean Firu, Vlad Teodorescu, dar şi medici din cadrul unităţii.

Spitalul, care a fost deschis în 2011 şi care se întinde pe o suprafaţă de 3.500 mp, este unul din cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală. Anul trecut Spitalul Sf. Constantin din Braşov a finalizat cu afaceri de 37,3 milioane de lei şi un profit net de 2,2 milioane de lei, faţă de afaceri de 30,6 milioane de lei şi un profit net de 220.000 lei anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Spitalul avea în jur de 180 de angajaţi.  Circa 3.000 internări pe spitalizare continuă au fost înregistrate în cadrul spitalului anul trecut şi  peste 6.000 internări pe spitalizări de zi.

Tot mai mulţi pacienţi se îndreaptă către sistemul privat de sănătate în condiţiile în care la stat nu găsesc echipamente moderne  şi nici condiţii ca la privat.

Lucrăm la extinderea spitalului din Braşov”, a spus Mihai Miron.

De anul trecut, au fost demarate investiţiile pentru extinderea într-o nouă clădire, practic se va dezvolta un nou spital. Investiţia este estimată la 8 – 9 mil de euro, în prima etapă a proiectului.  Dezvoltarea se va face în etape, o investiţie totală de circa 17 milioane de euro, pe un teren de trei hectare şi în clădiri preluate de antreprenorul Mihai Miron de la compania Pantex, aflată în insolvenţă.

În Braşov mai activează şi operatorii Hiperdia (reţea preluată anul trecut de Affidea) sau Clinicile Icco.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Ma bucur sa aud ca avem un spital bun, cu medici buni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*