Social, Stiri Brasov

Un consilier local cere program prelungit pe liniile RATBV pentru festivalul pe care îl organizează, deși modificarea graficelor de circulație stă la pixul Consiliului Local

Consilierul Local Cristian Macedonschi a transmis astăzi un comunicat de presă în care face un apel către conducerea „RAT Brașov” (RAT Brașov nu mai există de fapt, de la 1 ianuarie 2017 fosta regie transformându-se în societate comercială și purtând denumire RATBV SA) și către toate firmele de taximetrie din Brașov, pentru a suplimenta mijloacele de transport înspre, dar în special dinspre zona fostului Stadion Municipal în intervalul orar 22.00 – 24.00, în perioada desfășurării Oktoberfest Brașov. Acesta a susținut că face apelul ca urmare a sesizărilor primite de la brașoveni și turiști, fără să menționeze faptul că se numără printre organizatorii evenimentului.

„Fac un apel public atât către conducerea RAT Brașov, cât și către toate companiile de taximetrie din Brașov de a suplimenta mijloacele de transport din zona fostului Stadion Municipal în intervalul orar 22-24, în perioada desfășurării Oktoberfest Brașov pentru ca să ajungă turiștii și brașoveni cu bine la destinație. Am primit nenumărate apeluri din partea brașovenilor și a turiștilor privind lipsa de mijloace de transport existente în intervalul orar 22-24, în calitate de membru al comisiei de servicii publice, consider că trebuie să încurajăm folosirea transportului public către evenimente precum Oktoberfest Brașov. Țin să menționez că această situație nu face o reclamă pozitivă municipiului Brașov, care are cel mai mare eveniment din țară, iar turiștii veniți se plâng de oferta precară de transport public la eveniment. Soluția propusă de acesta ar fi creșterea numărului de autobuze in acel interval atât de la gară, cât și din cartierul Steagu și Livada Poștei pentru suplimentarea curselor pentru acest interval orar”, a precizat Macedonschi într-un comunicat de presă.

În calitate de consilier local, Cristian Macedonschi ar trebui să cunoască faptul că graficele și traseele de circulație ale RATBV se execută în conformitate cu o hotărâre aprobată de… Consiliul Local Brașov. Astfel, pentru a prelungi programul de lucru, ar fi nevoie și de o nouă hotărâre de Consiliu Local prin care să fie aprobate noile grafice, operatorul de transport neputând face de capul lui astfel de modificări, care nu se pot face de pe o zi pe alta.

RATBV nu a primit nici o solicitare de suplimentare

După cum ne-au declarat reprezentanții RATBV SA, modificarea graficelor liniilor de transport în comun presupune o procedură de durată, respectiv, pentru început, aprobarea acestora în Consiliul de Administrație al societății și apoi de către Consiliul Local Brașov. Totodată, reprezentanții RATBV SA au precizat că, până la această oră, nu a fost depusă nici o solicitare referitor la prelungirea programelor de circulație ale liniilor care pleacă din zona Satdionului Municipal sau de suplimentare a numărului de mijloace de transport în comun pe traseele respective. Nu în ultimul rând, oficialii RATBV au mai precizat că, în ultimele zile, capacitatea de transport oferită din zona Bartolomeu spre celelalte zone ale orașului s-a ridicat la nivelul cererii.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Cand se vor gandi oare sa faca şi o linie directa din Rulmentul spre centrul orasului?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*