Stiri Brasov

Primăria Brașov testează piața pentru a vedea cam cât ar costa un studiu de audibilitate pentru amplasarea sirenelor de alarmare în oraș

Primăria Brașov a postat un anunț de consultare a pieței în vederea determinării prețului aferent efectuării unui studiu de audibilitate pentru municipiu. Majoritatea sistemelor de alarmare din municipiu sunt destul de vechi, fiind montate în perioada 1970 – 2000, astfel că multe dintre acestea nu se aud în condițiile actuale de zgomot. Oficialii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență au precizat că în perioada în care acestea au fost montate, nu s-a efectuat un studiu de audibilitate propriu-zis, ci s-a luat în calcul doar raza în care acestea puteau fi auzite, respectiv 60 de metri. Astfel, Primăria vrea să realizeze acum un studiu de audibilitate care ar urma să determine aria de acoperire acustică a sistemului existent, efectuarea de măsurători a zgomotului de fond, stabilirea necesarului de echipamente, variante de amplasare a echipamentelor noi sau relocarea celor vechi, dar și care ar fi cerințele tehnice care trebuie îndeplinite de echipamentele care urmează sa fie achiziționate.

Firmele de specialitate își pot depune oferta cu privire la valoarea unui astfel de studiu cel târziu până în data de 18 septembrie. După exercițiul național de alarmare desfășurat în luna aprilie, când mulți dintre brașoveni au susținut că nu au auzit nici o sirenă sau că acestea au avut glasul stins, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din cadrul Primăriei Brașov a semnat contractele necesare întreținerii și reparației sistemelor existente, dar și pentru achiziția unora noi. În total, în această vară, Serviciul va plăti peste 120.000 de lei pentru a pune la punct sistemul de alarmare existent, care numără acum 56 de sirene. Astfel, în luna iulie au fost instalate trei sirene noi de alarmare în zone importante din oraș, unde au fost înregistrate deficiențe în ceea ce privește funcționarea sistemelor și au mai fost modernizate și alte cinci sirene electrice de 5,5 KW fiindu-le montate medii de comunicații suplimentare, dar și sisteme de diagnoză. Și celelalte 27 de sirene electrice din municipiu și cele 21 de sirene electronice au avut parte de lucrări de întreținere.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*