Social, Stiri Brasov

Lucrări de 1,39 de milioane de lei pentru îmbunătățirea performanței la incendiu, la Spitalul Județean

Pentru a putea primi avizul de funcționare din partea pompierilor, pe lângă lucrările ce se derulează în prezent în Corpul B, Spitalul Clinic Județean de Urgență va mai trebui să execute o serie de lucrări în vederea îmbunătățirii performanței la incendiu atât în Corpul A, care a fost reabilitat în 2008, cât și la accesele în corpul B. Lucrările au fost licitate și în luna mai, dar nu a fost depusă nici o ofertă.

Acum, Consiliul Județean Brașov a lansat o nouă licitație în vederea efectuării acestor lucrări necesare conform raportului de expertiză tehnică P.S.I. întocmit de expertul tehnic siguranță la foc. Valoarea acestor lucrări, în conformitate cu anunțul de licitație este de 1,39 milioane de lei, inclusiv TVA, ofertele de la constructori urmând să fie primite până în data de 25 septembrie, iar evaluarea acestora să se facă până în 20 octombrie.

Lucrările au o durată estimată de 6 luni, iar printre acestea se numără realizarea unei scări de evacuare exterioară, care să preia două fluxuri de evacuare cu targa; modificarea sistemului de hidranți exteriori: mărirea capacității de funcționare și asigurarea ariilor de acoperire corespunzătoare; instalarea de uși interioare rezistente la incendiu în spații subsol (tronson A și către bucătărie); închiderea unor goluri de fațadă la învecinarea cu blocul operator; realizarea unui perete antifoc între recepție și blocul operator, dar și sisteme de presurizare la corpul A – acolo unde culoarele nu beneficiază de iluminat natural, respectiv posibilitatea evacuării naturale a fumului către exterior și, corelat cu acestea, instalarea de sisteme de autoînchidere la ușile existente. Reprezentanții CJ Brașov au precizat că toate aceste lucrări sunt absolut obligatorii pentru obținerea avizului I.S.U.

În prezent, Corpul B al unității sanitare a fost închis, derulânduse lucrări de consolidare, reorganizare funcțională a secțiilor, renovarea interioară și refacerea instalațiilor, valoarea totală a contractului fiind de 23,1 milioane lei.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*