Social, Stiri Brasov

Investiție de peste 5,5 milioane de lei din bani europeni pentru ca sătenii de lângă Poiana Narciselor să aibă apă și canalizare

Singura sursă de alimentare cu apă potabilă pentru localnicii din satul Vad, aflat lângă Poiana Narciselor, sunt fântânile, care sunt însă din ce în ce mai puține, după ce seceta din ultimii ani le-a secat. Primăria Șercaia, de care aparține satul, a reușita acum să obțină o finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) ca să rezolve problema, respectiv să amenajeze un sistem de alimentare cu apă potabilă, dar și canalizarea. Proiectul este în stadiul incipient, edilii căutând acum un constructor care să realizeze lucrările estimate la suma de 5.514.000 de lei. „Data limită de depunere a ofertelor fiind 22 septembrie, urmând ca ofertele să fie evaluate până la data de 18 octombrie. Estimăm că lucrările propriu-zise vor începe în primăvara anului viitor, iar termenul de finalizare este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere”, a precizat primarul comunei Şercaia, Cristinel Paltin.

În vederea alimentării cu apă potabilă, vor fi amenajate două puţuri cu o adâncime de 35 – 50 metri, precum şi un rezervor, care va fi amplasat în cel mai înalt punct, astfel încât alimentarea să se facă gravitaţional. În ceea ce priveşte rețelele de apă, acestea vor o lungime totală de 4.829 m (din care 100 m aducţiunea şi 4.729 m reţeaua de distribuţie) și vor trece pe sub pârâul Şercaia, care traversează satul, dar şi pe sub DN 73 A. Printre altele, reţeaua va fi prevăzută cu 26 de cămine de vane de golire şi aerisire, 24 hidranţi de incendiu, 4 cişmele şi branşamente individuale. Reţeaua de canalizare va avea o lungime totală de 8.072 m, iar apa uzată va fi transportată la staţia de epurare de la Şercaia. Costul branșării la rețea îi va costa pe săteni 1.000 de lei de gospodărie, sumă care va putea fi plătite în rate pe 2 ani, după cum a precizat primarul. În prezent, preţul unui cub de apă potabilă la Șercaia este de 2,16 lei, la care se adaugă taxa de epurare a apelor uzate este de 2,80 lei/metru cub.

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*