Stiri Brasov, Turism

Un turist străin cheltuiește, în medie, mai mult la Brașov decât în Grecia sau Croația

Un turist străin cheltuie în medie pe o vacanţă în România 766 de dolari, mai mult decât în Croaţia sau Grecia, arată datele raportului World Economic Forum – The Travel & Tourism Competitiveness Report 2017.

Astfel, România a primit anul trecut 2,2 milioane de turişti străini, care au lăsat aici pe vacanţe 1,7 mld. dolari. După numărul de turişti, România este la coada Europei, departe de „vecini” precum Cehia sau Polonia, şi chiar mai departe de „campionii europeni” cum este cazul Greciei (23,6 mil. turişti străini în 2016).

Prin comparaţie, în Polonia au venit 16 milioane de turişti străini anul trecut, această piaţă fiind dezvoltată în special datorită turismului de afaceri, dar nu numai. În Cehia au fost aproape 11,5 milioane de turişti în 2016. Totuşi, atât în Cehia, cât şi în Polonia suma medie cheltuită pe o vacanţă este mai mică decât în România.

Analiştii şi jucătorii din piaţă explicau anterior că turiştii vin în România pentru o perioadă mai lungă de timp comparativ cu alte ţări din regiune, mai mult, preţurile locale sunt mai mari decât în alte pieţe din cauza infrastructurii turistice slab dezvoltate (un număr de hoteluri relativ redus, mai ales cele afiliate brandurilor internaţionale).

Astfel, spre deosebire de ţări precum Cehia sau Ungaria, unde cea mai mare parte a turismului se bazează pe city-break-uri în capitală, în România turismul se axează pe două produse, touringul (circuitele turistice) şi city-break-urile însă nu doar în Bucureşti, ci şi în alte oraşe, precum Braşov, Timişoara, Cluj sau Sibiu.

Cehia sau Ungaria s-au remarcat pe harta mondială a turismului mai degrabă datorită oraşelor-capitală, adevărate „perle” ale regiunii. În România însă, pe lângă Bucureşti s-au remarcat tot mai mult regiuni precum Transilvania sau Delta Dunării. Mai mult, turiştii care vin local, în special cei care merg în tururi sunt dispuşi să cheltuie mai mult pe o destinaţie care încă nu a intrat pe radarele multor turişti, cum este România.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*