Imobiliare, Stiri Brasov

Noile regulile de construcție pentru fosta zona industrială Tractorul: clădiri cu maximum 9 etaje și nu mai înalte de 30,9 metri și spații comerciale de cel mult 25 de metri înălțime

În ultima ședință de Consiliu Local a fost aprobată modificaea Planului Urbanistic Zonal pentru partea vestică a axei nord-sud a fostei platforme industriale Tractorul, cu o suprafaţă de 323.414 mp, documentația inițială datând din 2009. Practic, vechiul PUZ aferent zonei a fost împărţit în două faze, prima fază fiind aprobată de către consilierii locali în ședința de vinerea trecută.

platforme industriale Tractorul, cu o suprafaţă de 323.414 mp și în conformitate cu noul PUZ vor exista mai multe zone funcționale. Una dintre acestea este cea de locuinţe colective şi dotări complementare, servicii comerciale, învăţământ, în care se vor putea construi clădiri de maxim 30,90 m, cu două nivele la subsol, parter, opt etaje plus unul „retras”. De asemenea, 30% din suprafaţa acestei zone urmează a fi ocupată de locurile de joacă pentru copii, spaţiile verzi.
Cea de-a doua zonă este zona mixtă, cu hoteluri, locuinţe, dotări, dotări publice de interes cultural şi spaţii comerciale, regimul de înălţime a clădirilor fiind similar celui din zona de locuinţe colective, iar procentul alocat spaţiilor verzi fiind tot de 30%. Ultima zonă conforme noului PUZ este cea mixtă/comercială, în care se va putea amenaja  un mall, hipermarketuri, birouri. Clădirile de birouri, vor avea maxim 5 etaje şi o înălţime de maxim 30,90 m (în cazul acestor imobile etajele pot fi mai înalte), iar imobilele cu destinaţie comercială nu vor putea fi mai înalte de 25 de metri. În zona de birouri, spaţiile verzi vor ocupa 20% din suprafaţă, iar în cea comercială, procentul alocat spaţiilor verzi va fi de 15%.

Mai puține apartamente construite

În ceea ce priveşte parcările, în PUZ se prevede că acestea vor fi realizate la sol. „Beneficiarul documentaţiei de urbanism a argumentat în cadrul Comisiei Tehnice pentru Amenajarea Teritoriului şi Urbanism din data de 29 august 2017 că, prin proiect, numărul de apartamente s-a redus, astfel încât să fie prevăzute parcările  necesare conform legislaţiei în vigoare”, se arată în expunerea de motive a hotărârii de Consiliu Local.

Nu în ultimul rând, între zona de comerţ tip hypermarket şi zona mixtă se va amenaja o perdea de verde de minim 5 metri lăţime, ce va face parte din cei minim 15% spaţii verzi de pe parcela rezervată supermarketului. Și între strada 13 Decembrie şi viitoarea zonă comercială, se va realiza o bandă de zonă verde de-a lungul proprietăţii, pe suprafaţa acesteia, cu lăţimea minimă de un metru, rolul ei fiind de a delimita domeniul public de proprietatea privată.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*