Stiri Brasov

Carrefour-ul care se va construi în locul Korona Mall așteaptă avizele de mediu

Agenția pentru Protecția Mediului analizează astăzi propunerea companiei Echo Project de eliberare a avizului de mediu în vederea începerii lucrărilor la proiectul de retail ce va fi construit în locul fostei fabrici Fartec.

Polonezii de la Echo Investment intenționau să construiască acolo centrul comercial Korona Mall. După ce planurile acestora s-au schimbat, vizând ieșirea de piața românească, aici va fi construit un hypermarket Carrefour, susțin surse din piață. De altfel, compania ieșeană Terra Land, cea cu care s-a semnat un acord de cumpăfare care va fi finalizat în momentul obținerii tuturor avizelor necesare, a mai dezvoltat hypermarketuri pentru retailerul francez în mai multe orașe din Moldova.

Polonezii de la Echo Investment au preluat terenul de 4,5 hectare al fostei comanii Fartec în 2007 pentru circa 24 de milioane de euro, iar promisiunea de vânzare către firma ieșeană este făcută pentru șapte milioane de euro. În 2008, polonezii anunţau construcţia unui mall de 150 de milioane de euro pe terenul de patru hectare, însă planurile au tot fost amânate. În 2012 compania a mai cumpărat două loturi de teren, cu o suprafaţă combinată de 9.000 de mp, din apropierea fostei fabrici, după care au semnat cu retailerul Carrefour pentru ancora mallului Korona. În forma sa finală, mall-ul urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi, investiția ridicându-se la circa 50 milioane de euro. Din cei 54.000 de metri pătrați, polonezii au cedat anul trecut o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați unui dezvoltator imobiliar.

Omul de afaceri Mihail Siminiceanu anunța anul trecut că se află în discuții cu trei companii de retail, dar nu este exclusă nici posibilitatea construirii unui mall, pe proiectul inițiat de polonezi în 2008. „Eu cred că este loc și de mai multe mall-uri în Brașov, pentru că orașul este într-o continuă dezvoltare”, spunea Siminiceanu.

Carrefour mai are un hypermarket la Brașov, la ieșirea spre București. De asemenea, a anunțat că va fi ancora viitorului centru comercial AFI Palace, care se construiește în Centrul Civic, în locul fostei uzine Hidromecanica.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*