Stiri Brasov, Timp liber

„Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, cea mai citită carte în 2017. Vezi care sunt restul titlurilor din Top 10

Agnes-Martin Lugand și Jojo Moyes au fost autoarele preferate de cititori în lunile iulie și august, potrivit elefant.ro. Volumul Oamenii fericiți citesc și beau cafea pare să fi fost lectura perfectă pentru concediu, acaparând primul loc în clasament. Au prins podiumul și Un bărbat și o femeie, scrisă de Jojo Moyes, precum și După ce te-am pierdut al aceleași autoare. Irina Binder, cu Insomnii, a fost autoarea română preferată, clasându-se pe poziția a patra în vânzările de peste vară. Tot în top 10 a mai intrat și Andrei Ciobanu cu volumul său foarte popular Suge-o, Andrei!. Îmi pare rău, sunt așteptată, scrisă tot de autoarea franceză Agnes Martin-Lugand, dar și În ape adânci a Paulei Hawkins, lecturi preferate mai ales de doamne, se situează și ele în clasamentul celor mai apreciate zece titluri.

Locul al nouălea este ocupat de volumul Spovedania unui preot ateu, scriere controversată semnată cu pseudonimul Ion Aion și lansată pe piață în luna mai a acestui an. Clasamentul este completat de Aviatorul, ultimul roman al scriitorului rus Evgheni Vodolazkin, apărut recent pe rafturile cu carte din România. „Ficțiunea este categoria de carte cea mai citită, de departe, pe tot parcursul anului, cu atât mai mult în timpul vacanțelor. Totuși, chiar dacă prezența volumelor de ficțiune în topul vânzărilor este copleșitoare, către final de august au fost comandate destul de multe cărți pentru școală, tendință care s-a accentuat și la început de septembrie, în perioada de dinaintea începerii anului școlar”, explică Adrian Dinu, COO la elefant.ro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*