Stiri Brasov

Guvernul transferă autostrada Comarnic – Braşov la Banca Mondială, după ce Ministerul Transporturilor s-a încurcat în lopeți

Autostrada Comarnic – Braşov va trece în gestionarea Guvernului şi a Băncii Mondiale, deoarece Ministerul Transporturilor a eşuat să îl implementeze. Anunţul a fost făcut de premierul Mihai Tudose, care a spus miercuri, într-un interviu pentru Antena 3, că a cerut „ajutor tehnic” de la Banca Mondială pentru acest proiect.

„De la Banca Mondială am solicitat ajutor tehnic şi vă dau un exemplu: autostrada Bucureşti-Braşov. Am vorbit cu Banca Mondială (…) să facem unitate de management-proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic”, a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Aceasta ar fi o premieră pentru ţară, fiind pentru prima dată când un Guvern delegă gestionarea unui proiect esenţial unui organism extern, scrie HotNews. „Facem o echipă de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte – Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic şi să coordoneze această lucrare. Banii sunt de la noi… Între timp, noi am găsit nişte proiecte mai vechi – ştiţi că studii de fezabilitate avem să facem un drum până la Lună, că nu ştiu cum s-a întâmplat, dar până acum toţi au făcut studii de fezabilitate. Am găsit un proiect prin sertarele Ministerului Transporturilor care încă mai are autorizaţia de mediu valabilă şi pe care vrem să-l implementăm cât mai repede”, a mai spus Tudose, precizând că se referă la autostrada Bucureşti-Braşov. Potrivit unor surse guvernamentale citate de HotNews, premierul Mihai Tudose ar fi fost exasperat de incapacitatea Ministerului Transporturilor de a construi autostrăzi. Autostrada Comarnic – Braşov este unul dintre proiectele cele mai discutate din ultimii 20 de ani, rămas însă la stadiul de proiect. Autostrada ar urma să treacă munţii Carpaţi şi să lege sud-estul României de Vest, rezolvând aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*