Social, Stiri Brasov

Debranșările oficiale de la rețeaua de termoficare se pot face oficial doar până în 31 august. Totuși, mai sunt brașoveni care vor să se reîntoarcă în sistemul „la comun” și au solicitat rebranșarea

Conducerea Serviciul Public Local de Termoficare Braşov a anunțat că brașovenii care vor să părăsească sistemul centralizat de termoficare o mai pot face doar până la data de 31 august, când este ultima zi când se primesc cereri de debranșare. Directorul SPLT, Mircea Marin, a precizat că după această dată nu va mai fi aprobată nici o cerere de debranșare, deoarece clienții care au decis debrașarea trebuie tăiați de la rețea cel târziu

până în data de 15 septembrie, când se vor încărca instalaţiile. Conducerea Serviciului recunoaște însă că sunt și destui consumatori care se debranșează singuri, astfel că odată cu pornirea sistemului apar și surprizele neplăcute, din cauza faptului că lucrările de blindare a conductelor nu sunt făcute corespunzător.

Pe de altă parte, sunt și brașoveni care vor să se reîntoarcă în sistem, după ce s-au declarat nemulțumiți de centralele de apartament. „În cartierul Astra, a fost stabilit un bloc cu 60 de apartamente, unde, experimental, se va instala un sistem de distribuţie pe orizontală, astfel că fiecare apartament va fi contorizat individual, iar pe lângă cele 30 de apartamente care sunt branşate, au fost depuse cereri şi pentru branşarea altora”, a precizat Mircea Marin. De asemenea, și braşovenii care locuiesc în 42 de apartamente din cele trei blocuride lângă Tribunal și care nu au mai avut căldură şi apă caldă din 6 aprilie 2016, când sistemul centralizat de termoficare din Braşov a intrat în colaps, vor fi rebranșate, după ce  centrala termică de cvartal care le alimenta nu a mai fost repornită, pentru că nu era autorizată de Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), neîndeplinind condiţiile necesare pentru autorizare. „Pentru rebranşarea blocurilor de pe Strada Iuliu Maniu nr. 68, am găsit o soluţie tehnică. Blocul va fi legat la conducta de la pasajul Electroprecizia, aflată la o distanţă de aproximativ 200 de metri distanţă. Vor fi racordate 38 de apartamente, iar în acest sens oamenii au semnat documente în care au precizat că vor rămâne branşaţi la sistemul centralizat”, a precizat Mircea Marin.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*