Stiri Brasov, Turism

25 de euro, ca să privești o lume sălbatică de aproape, în siguranță, în pădurile Râșnovului

Foto – Radu Colțea

Râșnovul a decis să continue investițiile în turism, astfel încât acestea să-i vizeze și pe iubitorii muntelui, dar mai ales pe cei care vor să privească animalele sălbatice în habitatul lor natural. Una dintre aceste investiții este un observator de urşi, amenajat într-o zonă care oferă peisaje spectaculoase, pe Valea Lungă, în continuarea  Cheilor Râșnoavei. Cabana din care se pot observa animalele are 24 – 25 de metri pătraţi, iar în interior pot sta comod 20 de persoane, pe scaune, „ca la teatru”.

Din acest loc sigur, turiştii pot admira, fotografia sau filma carnivore mari, în special urşi, dar, câteodată, „la cină” mai apar și lupi, mistreți sau chiar râși.  Tariful pe care trebuie să îl plătească turiștii care vor să vină la observator este de 25 de euro/persoană, acesta fiind administrat de Ocolul Silvic al orașului Râșnov.
După cum ne-a declarat ing. Gheorghe Puiu, șeful Ocolului Râșnov, sezonul de observare a animalelor sălbatice este cuprins între lunile martie şi noiembrie, iar turiştii pot merge doar însoţiţi de un maestru de vânătoare, care se şi asigură că nu există nici un risc pentru vizitatori, având cu el și o armă de vânătoare, în cazul în care există riscul apariției unui incident. Durata la observagtor nu este limitată și poți sta chiar câteva ore până când animalele își fac simțită prezența, iar condiția de bază pentru ca animalele să nu se sperie și să fugă este păstrarea liniștii.
Amenajarea acestui observator a început în urmă cu trei luni, iar investiția, care a fost asigurată integral din bugetul ocolului, s-a ridicat la suma de 30.000 de lei. Directorul Ocolului Silvic Râşnov a precizat că ideea amenajării unui astfel de observator a venit în contextul în care numărul turiştilor pasionaţi de observarea şi fotografierea sau filmarea animalelor este în creştere şi s-a dovedit a fi o reţetă de succes la Braşov, unde Regia Locală a Pădurilor Kronstadt are două puncte de observare a urşilor în Valea Timişului, vizitate, în acest an, de 270 de persoane. „Având în vedere că în această zonă avem multe animale, iar vânătoarea de urşi este interzisă, am decis să valorificăm oportunitatea oferită de pasiunea pentru observarea faunei sălbatice. De altfel, în cazul în care cererea din partea turiştilor va fi mai mare decât «capacitatea» observatorului, vom lua în calcul să amenajarea unuia nou. Am avut deja câteva grupuri de turiști care au trecut pragul observatorului”, a declarat Gheorghe Puiu. Vizitatorii de până acum au apreciat că unul dintre principalele puncte forte ale observatorului de la Râşnov este acela că nu este amplasat la o înălţime mare, iar acest aspect este apreciat în special de fotografi, care pot surprinde mai multe detalii.
Foto – Radu Colțea

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Bine ca puneti plata in Euro cand la noi se castiga lei, si, bine ca puneti si preturi de salarii europene!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*