Economic, Stiri Brasov

Brașovul, pe locul al doilea în topul județelor unde afacerile IMM-urilor depășesc 10 miliarde de euro

 

Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) au împreună 64% din angajaţii din companiile din România, restul activând în cadrul companiilor mari. Peste 22% din angajaţii din IMM-uri sunt în Capitală, astfel că firmele din Bucureşti reuşesc să susţină un număr similar de locuri de muncă cu cel din cele mai „sărace“ 25 de judeţe din punctul de vedere al businessului, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Brașovul este pe locul II, după Cluj, în topul județelor unde IMM-urile au în total afaceri de peste 10 miliarde de euro și peste 50.000 de angajați.

Analiza Ziarului Financiar arată că businessul local nu a reuşit deocamdată să acopere efectele crizei economice, care a adus cu sine scăderi ale businessurilor, restructurări, dar şi insolvenţe sau chiar falimente.  Peste 2,6 milioane de oa­meni lucrau anul trecut în firmele mici şi mijlocii din România, adică 64% din salariaţii din mediul privat. Faţă de 2014, numărul de salariaţi din IMM-uri s-a majorat cu peste 100.000 de oameni, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Co­merţului.  Faţă de anul 2008, anul de referinţă pentru economia locală, numărul de angajaţi din IMM-uri s-a redus însă cu aproape 400.000 de oameni.

Ca­pitala şi judeţele Cluj, Brașov, Ilfov, Timiş și Constanţa au împreună 40% din numărul de angajaţi din IMM-uri.

Pe ultimele locuri în ceea ce priveşte nivelul businessului înregistrat de firmele mici şi mijlocii sunt judeţele Mehedinţi, Giurgiu, Călăraşi, Caraş-Severin şi Ialomiţa.

Topul ZF al județelor unde IMM-urile au în total afaceri de peste 10 miliarde de euro și peste 50.000 de angajați

1.Cluj

2.Brașov

3.Prahova

4.Timiș

5.Constanța

6.Iași

7.Dolj

8.Bihor

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Si asta tinând cont ca judetul BV este cel mai mic din top ca numar de locuitori. Plus ca, este singurul judet fara aeroport apropiat.
    Cat vom mai sta fara aeroport ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*