Economic, Stiri Brasov

Firma brașoveană Allview, printre brandurile româneşti de electronice care vor să cucerească Europa

Companiile româneşti de electronice şi-au extins treptat afacerile la nivel european astfel încât o bună parte din venituri provin din exporturi, iar cele de software sunt deja prezente la nivel global. Business-urile autohtone nu gândesc la scară largă, dacă ajung la nivel naţional ele se mulţumesc cu atât şi nu este normal“, declara într-un interviu pentru Capital Florin Talpeş, CEO Bitdefender. Fără îndoială compania românească producătoare de soluţii de securitate este cea mai cunoscută la nivel mondial şi cu cea mai mare extindere. Este ceva normal să mergi într-un magazin de profil din Statele Unite, China sau Australia şi să găseşti o cutie cu soluţia de securitate Bitdefender pe raft.

Dacă ne referim la produse electronice pe piaţa locală activează numeroase firme româneşti care produc tablete, telefoane mobile, aparate GPS, ceasuri inteligente, drone, televizoare, baterii externe, accesorii telecom etc. Aceste produse ajung în toate ţările membre ale Uniunii Europene. Firma care a evoluat cel mai mult este Allview din Braşov. Dacă în 2012 compania avea o cifră de afaceri de 7,7 milioane de euro, în 2016 aceasta a urcat la 68 milioane de euro.

În 2002, când s-a lansat, Allview comercializa televizoare şi DVD playere, însă în prezent compania vinde telefoane, tablete, ceasuri inteligente, camere de acţiune şi accesorii telecom. Produsele sunt exportate în ţări precum Germania, Polonia, Spania, Bulgaria, Malta, Grecia, Ungaria, Estonia, Macedonia, Serbia etc. Allview a fost fondată şi este deţinută de omul de afaceri Lucian Peticilă, fiind cea mai mare afacere deţinută de un antreprenor local de pe piaţa de smartphone-uri şi tablete. Obiectivul pentru acest an este atingerea unei cifre de afaceri de 72 milioane de euro.

Siveco România este un alt exemplu de firmă care a reuşit să se impună la nivel global. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*