Stiri Brasov, Turism

Curtea de Conturi a descoperit plăți pentru lucrări „imaginare” la Cetatea Feldioarei

În conformitate cu un raport al Curții de Conturi, efectuat în urma auditului financiar derulat asupra situațiilor financiare ale Consiliului Județean Brașov întocmite până la data de 31 decembrie 2016, în ceea ce privește lucrările de reabilitare a Cetății Feldioara, au fost decontate lucrări care nu au fost executate. Valoarea prejudiciului nu a fost stabilită încă, iar auditorii au dispus că până la data de 31 octombrie 2017, Consiliul Județean să stabilească paguba, dar și să recupereze banii. „S-au constatat plăți nedatorate către SC Euras SRL Satu Mare în baza contractului de lucrări nr. 5/1306/2.02.2013, urmare a acceptării la plată a unor lucrări neexecutate, a unor sume reprezentând manoperă, supraveghere arheologică mai mare decât cea înscrisă în documentele justificative privind prestarea acestor servicii și diferențe de preț la materiale cu alte caracteristici decât cele înscrise în proiect, în caietul de sarcini și în devizul de ofertă”, se precizează în raportul Curții de Conturi.

Totodată, Curtea de Conturi a mai dispus recuperarea sumei de 40.000 de lei, plăți achitate de către autoritatea județeană Persoanei Fizice Autorizate Linc Lazăr pentru dirigenție de șantier, „în condițiile în care aceste cheltuieli trebuiau suportate de către Primăria Feldioara, obligație prevăzută prin contractul de asociere”.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*