Social, Stiri Brasov

Se strâng bani pentru Secţia de Sterilizare a Spitalului de Copii din Braşov, care nu a fost niciodată renovată şi funcţionează cu aparatura de acum 30 de ani

Rotary Club Citadel împreună cu restaurantul Bistro delArte organizează un brunch în beneficiul Spitalului de Copii din Braşov. Totul pentru strângerea de fonduri necesare renovării şi dotării Secţiei de Sterilizare, care în acest moment funcţionează cu aparatură pentru sterilizare de generație foarte veche, uzată, care nu garantează un act medical adaptat necesităţilor actuale.

Secţia de sterilizare a Spitalului de Copii din Braşov nu a fost renovată niciodată de la deschiderea unităţii medicale, din 1986. Spitalul Clinic de Copii Brașov utilizează în acest moment autoclave pentru sterilizare de generație foarte veche, uzate, care nu garantează un act medical adaptat necesităţilor actuale. „Aparatura existentă în acest moment în secţia de sterilizare este veche de peste 30 de ani şi funcţionează cu reparaţii frecvente, fapt ce ne dă mari emoţii că s-ar putea strica în momentul când ne este lumea mai dragă. Nu s-a întâmplat până acum, ne descurcăm cu aceste aparate, dar este prioritar să modernizăm această secţie. Campania aceasta ne ajuă foarte mult“, a declarat dr. Liviu Muntean, managerul Spitalului de Copii din Braşov.

La secţia de Sterilizare a Spitalului de Copii totul funcţionează acum după metoda veche, dar cu un sistem bine stabilit. Sunt efectuate frecvent teste biologice şi chimice prin care se verifică sterilizarea materialelor. Marea problemă este că toate materialele sunt pregătite de asistentele pe secţii şi aia apoi ajung la sterilizare. „Am avea nevoie de un circuit funcţional optim, conceput dintr-o cameră de primiri materiale nesterile, o cameră de prelucrare a tuturor materialelor nesterile, deci, spălat, decontaminat. Ne mai trebuie o altă cameră de ambalat instrumentarul pregătit pentru sterilizare curată, cu echipament de protecţie pentru personal. Ne trebuie maşini de spălat automate care să facă dezinfecţia termică, autoclave noi şi un sistem de trasabilitate“, a declarat, Sotiriade Laura, asistent-şef unitate.

Rotary Club Citadel încearcă să strângă fonduri în valoare de peste 100.000 de euro ca să pună bazele unei stații de sterilizare moderne, după model britanic, la Spitalul de Copii din Braşov. „Am susţinut şi susţinem Spitalul de Copii în mai multe proiecte şi vrem să implicăm întreaga comunitate, nu doar mediul de afaceri, pentru că fiecare dintre noi avem copii şi trebuie să ne pese de buna funcţionare a acestui spital. Această campanie are două direcţii. Pe de o parte ne dorim să modernizăm secţia şi să fie regândite fluxurile, iar pe de alta să cumpărăm echipamente noi. Am dori ca în septembrie să înceapă lucrările, iar până la sfârşitul acestui an, să avem deja o secţie nouă“, a declarat Oana Bodea, preşedintele Rotary Club Citadel Braşov.

Brunch-ul organizat de Rotary Club Citadel în beneficul Spitalului de Copii va avea loc sâmbătă, 23 iulie, la un restaurant din centrul Braşovului, Bistro del’Arte. Evenimentul se va desfăşura între orele 11.00 şi 14.00, iar o masa va costa 100 de lei, din care 30 de lei vor ajunge în conturile Rotary. Mâncărurile vor fi realizate cu ingrediente 100% naturale, de la producători locali. „Va fi un eveniment cu mâncare locală din zona Braşovului şi din ţară. Vor fi prezenţi şi o parte dintre producători, care vor putea să interacţioneze cu invitaţii şi le vor putea oferi informaţii despre produsele lor. De exemplu cei care ne furnizează roşiile, brânza etc.“, a declarant Oana Coantă, managerul restaurantului.

Rotary Club Citadel a organizat încă din septembrie anul trecut mai multe evenimente în beneficiul acestei campanii care poartă numele „Împreună dăruim“. Până acum, organizaţia a strâns 50.000 de lei şi ar mai avea nevoie de 400.000 de lei pentru această cauză. În Spitalul Clinic de Copii Brașov se raportează anual 33.000 de prezentări în Unitatea de Primire Urgențe, 12.000 de consultații în ambulator și 5.000 de internări de zi pentru urmărirea bolilor cronice. O secție de sterilizare performantă ar însemna reducerea riscului infecțiilor nosocomiale, dar și creșterea încrederii tuturor pacienților.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Maaare branza … Haideti sa nu mai fim ipocriti si sa vedem dincolo de “perdeaua de fum” aruncata de acesti “tovarasi”, ce stiu foarte bine tehnicile perfide de marketing … Frumos, dar sunt chestiuni punctuale nu de fond… De pilda, nu am vazut vreodata vreo initiativa a acestui club (ori a vreunui ong) de comunicare cu parlamentarii brasoveni in domeniul sanatatii ! De exemplu criza de personal din domeniul sanitar stiati ca a ramas aceeasi ABERATIE de acum vreo 10 ani ,legat de domeniul angajarilor, adica trebuie ca 7(SAPTE) angajati sa plece din sistem pentru a fi angajata O SINGURA persoana ??? Stiti ca tot intre cinci si sapte garzi pe luna (de obicei consecutive !) se “executa” in spitale ? Ca media europeana e undeva la maxim 3(TREI) ? Unii isi mai aduc aminte de acest aspect, dar tot ce conteaza e sa se adune ipochimenii la tot felul de sindrofii, caci preocuparea principala a acestor “clubisti” e sa se adune la cat mai multe sindrofii, cu cat mai multe “piscoturi” si “masline” … Restul e doar gargara si reclama !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*