Economic, Stiri Brasov

Afaceristul Neculaie bagă perla coroanei în faliment – activele Prescon BV au fost transferate pe o altă firmă

Compania Prescon BV, controlată de omul de afaceri Ioan Neculaie, a intrat în insolvență la mijlocul lunii mai, după aproape un an și jumătate de la solicitarea depusă de firmă în acest sens. Prescon BV este una dintre primele companii ale omului de afaceri brașovean, cea în jurul căreia a fost construit un imperiu care cuprinde societăți de construcții, de construcșii de mașini, hoteluri etc.

Prima adunare a creditorilor comapneii va avea loc pe 21 iulie. Conform ultimului bilanţ disponibil, cel din 2015, Prescon BV SA avea la finalul anului respectiv datorii de 176 milioane lei, creanţe de 127 milioane lei şi stocuri de 4,89 milioane lei.
Deşi administratorul judiciar susţine în raportul privind propunerea de continuare a perioadei de observaţie că debitorul PRESCON BV SA şi-ar fi manifestat intenţia de reorganizare, situaţia reala pare a fi alta. Pe 31 martie 2017, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor PRESCON BV SA a decis ratificarea contractului de vânzare-cumpărare nr.891 din data de 17.08.2015 încheiat între SC PRESCON BV SA şi PRESCON GROUP DEVELOPMENT SRL, precum şi a condiţiilor şi termenelor de plată prevăzute în acesta, precum și aprobarea  transferului către PRESCON GROUP DEVELOPMENT SRL a licenţei de exploatare nr.3292 din data de 07.07.2000, resemnată la data de 10.04.2002, precum şi a oricăror alte avize/permise/autorizări/prospecţiuni obţinute sau în curs de obţinere în legătura cu Cariera-fabrica de var Stejăriș.
După cum se poate deduce din cele două decizii, activitatea fabricii de var Stejăriș a fost deja mutată pe o altă firmă, controlată de Alexandru Neculaie, fiul fostului patron al FC Brașov. Ceea ce înseamnă că creditorii Prescon BV au fost afectați, printre aceştea numărîndu-se şi ANAF, care are de recuperat peste 31 milioane lei, din care 16,13 milioane lei reprezintă suma contestată de debitoare.
Următorul termen de judecată în dosarul insolvenței Prescon BV este programat pe 11 septembrie 2017.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*