Stiri Brasov

FOTO Desfășurare impresionantă de forțe la Cincu, la cel mai amplu excercițiu NATO, Saber Guardian 17, la care a asistat și președintele României

Amplă desfășurare de forțe astăzi la Cincu, unde 5000 de soldați au simulat lupte terestre și aeriene cu muniție de război în teatrul de operațiuni, în fața a sute de spectatori în cadrul celui mai mare exercițiu multinațional desfășurat vreodată în România. Cu această ocazie a fost activată Divizia Multinaționala de S-E – masură luată în urma Summitului NATO de la Varșovia.

Ben Hodges, comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa, prezent astăzi la exerciţiul Saber Guadian 17, a declarat că NATO lasă uşa deschisă pentru Rusia, dar trebuie să arate că Alianţa este puternică şi pregătită pentru orice. „Exerciţiile militare sunt despre capabilităţi şi despre a fi siguri că orice inamic potenţial ştie că suntem pregătiţi, dar este şi despre a lăsa uşa deschisă. Vrem ca Rusia să fie un membru responsabil al Comunităţii Globale, vrem ca Rusia să revină în Comunitatea Globală. Aşa că lăsăm mereu uşa deschisă, dar cred că cea mai bună şansă a Rusiei de a se reîntoarce pe această uşă este misiunea Alianţei de a se întări. Ruşii respectă întotdeauna puterea, deci am demonstrat coeziune, am demonstrat că suntem împreună şi că suntem pregătiţi“, a declarat Ben Hodges, comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa.

Întrebat dacă este de părere că un exerciţiu de o asemenea amploare poate să ducă la escaladarea conflictului cu Rusia, Ben Hodges a declarat că „din contră, slăbiciunea poate să fie un semnal de îngrijorare”. „Ceea ce escaladează tensiunea este să părem slabi, neconectaţi, nepregătiţi, acestea sunt elementele care invită la agresiuni. Dacă rămânem puternici, soldaţi americani, români, britanici, italieni, cred că posibilitatea oricăriei greşeli este mult mai scăzută“, a declarat Ben Hodges.

Şeful statului  a fost prezent la exercițiul de la Cincu și a afirmat că nu este pentru prima oară când vizitează baza militară de la Cincu şi a spus că intenţionează să particippe şi la alte exerciţii militare NATO. Am asistat la un exerciţiu foarte deosebit, atât prin amploarea lui, cât şi prin numărul de participanţi, dar şi faptul că aici au participat ostaşi români, americani, dar şi invitaţi din mai multe state a făcut din acest exerciţiu un exerciţiu internaţional, foarte reuşit după părerea mea”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Logistica Saber Guardian 17

Saber Guardian 2017 angrenează 25.000 de militari din 22 de state membre și partenere NATO. 8000 de militari din Forțele Terestre Române participă la exercițiu. În perioada 11-20 iulie, la Cincu se desfășoară componenta Getica Saber 17, la care participă 5000 de soldați din șase state NATO, cu 650 de mijloace de luptă și 30 de aparate de zbor. Întâlnirea de la Cincu a marcat încă o dată importanța consolidării poziției României pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Exercițiul Saber Guardian 2017 se desfășoară pe teritoriile naționale ale României, Bulgariei și Ungariei și se va încheia în 20 iulie. Cu această ocazie a fost activată Divizia Multinaționala de S-E – masură luată în urma Summitului NATO de la Varșovia.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*