Social, Stiri Brasov

Un fragment dintr-un proiectil folosit la exerciţiile de la Cincu a ajuns în curtea unui sătean din Sibiu. Între timp se fac pregătiri pentru vizita de mâine a preşedintelui ţării

Un proiectil folosit în cadrul exercițiului Saber Gurdian 2017 care se desfăşoară în aceste zile la Centrul Naţional de Instruire „Getica” din Cincu, judeţul Braşov a ajuns în curtea unui sătean din localitatea Merghindeal, judeţul Sibiu. Potrivit reprezentanţilor „Getica“, nimeni nu a fost rănit şi nici nu a creat pagube. Evenimentul este acum cercetat de reprezentanţii Ministerului Apărării. Un fragment metalic de muniție desprins în urma unui ricoșeu a căzut pe un teren aflat la marginea localității Merghindeal, jud. Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului. Din observațiile echipei de cercetare, elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul”, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării printr-un comunicat de presă. În poligonul Cincu s-au desfășurat, ieri, între orele 16.00-16.55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum și cu tehnică de tancuri și blindate.

Klaus Iohannis vine mâine la Cincu

Sâmbătă începând cu ora 11.00, președintele României Klaus Iohannis va participa la poligonul Cincu la exercițiul multinațional militar întrunit cu trupe în teren și trageri de luptă, Saber Guardian 17. Acesta este unul dintre cele mai mari exerciții militare multinaționale anuale și se desfășoară atât în România, cât și în Ungaria și Bulgaria fiind condus de către comandamentul forțelor terestre ale Statelor Unite din Europa.

Acest exercițiu vizează consolidarea măsurilor de apărare pe Flancul Estic Aliat, promovarea stabilității și securității în regiunea Mării Negre, întărirea Parteneriatului, a încrederii reciproce între forțele armate ale Statelor Unite și forțele armate ale țării noastre, împreună cu 21 de națiuni aliate și partenere. La această acțiune participă peste 25.000 de militari și, în același timp, vor fi peste 2000 de mijloace tehnice angrenate în exercițiu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*