Economic, Stiri Brasov

Intersnack a produs la Ghimbav chipsuri și semințe de 83 de milioane de euro, anul trecut

Internsnack România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de snackuri, a terminat anul trecut cu un profit net de aproape 3 milioane de lei (peste 660.000 de euro), de şase ori mai mare decât în anul precedent, arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

De altfel, acesta este cel mai înalt nivel al profitului raportat de producătorul chipsurilor Chio, în condiţiile în care acesta este al doilea an consecutiv în care a consemnat câştiguri.

În perioada 2011-2014, compania a fost pe pierderi, acumulând un minus de 22 milioane de lei. La nivelul cifrei de afaceri, Intersnack a raportat anul trecut un business de peste 373 de milioane de lei ( 83 milioane de euro), în creştere cu 18% faţă de anul precedent. Şi numărul mediu de angajaţi ai companiei s-a majorat, de la 572 în 2015 la 707 anul trecut.

Acesta este al patrulea an consecutiv de creştere pentru producătorul care deţine o fabrică la Ghimbav, ajungând la cel mai înalt nivel al businessului de când este prezent în România. Germanii de la Intersnack au intrat direct în România în 1998, dar ulterior s-au dezvoltat prin investiţii şi achiziţii.

Filiala germană a fost condusă timp de 16 ani, până în anul 2014, de executivul român Cristian Rey, sub conducerea căruia Intersnack a semnat mai multe achiziţii. În anul 2006 compania a achiziţionat compania Flipper, cu brandurile Felix şi Fiesta, iar patru ani mai târziu a semnat una dintre cele mai importante tranzacţii de la acea vreme din industria de profil.

Intersnack şi-a adăugat în portofoliu brandul de seminţe Nutline în 2010, atunci când l-a achiziţionat de la Alka Group, companie controlată de familia Krenzia. În acea perioadă, Nutline a venit „la pachet“ şi cu o fabrică la Filipeştii de Pădure, însă aceasta a fost închiriată pe termen limitat de la foştii proprietari, pentru ca apoi producţia să fie integrată în unitatea de la Ghimbav.

Intersnack este unul dintre cele mai mari companii din industria snackurilor şi are în portofoliu branduri precum Nutline (seminţe), Felix şi Fiesta (alune) sau Chio (chipsuri), brand care se bate cot la cot pe rafturi cu Lay’s, marcă din portofoliul PepsiCo.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Bravo si ma bucur ca am facut parte din echipa in anul cand s-a inregistrat acest profit.
    Succes pe mai departe.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*