Social, Stiri Brasov

Compania Apa Brașov, obligată să plătească penalități de 5 milioane de lei pentru apa uzată netratată corespunzător pe care o deversează în Bârsa

Deși brașovenii plătesc „tarife europene” pentru colectarea apelor uzate, ca urmare a investițiilor făcute de Compania Apa Brașov în sistemul de canalizare și epurare a apelor, se pare că societatea are probleme în ceea ce privește deversarea apelor așa-zis curățate în cursurile de apă.

Reprezentantul Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov, Mihai Uță, a precizat că în urma controalelor efectuate, SGA a penalizat Compania Apa cu 5 milioane de lei pentru apele uzate pe care le deversează în Pârâul Bârsa. „Suma, calculată pentru primele şase luni ale acestui an, dar şi pentru o perioadă din anul 2016, trebuie plătită pentru depăşirea indicatorilor apei care iese din staţia de epurare de la Stupini şi se varsă în pârâul Bârsa. De altfel, acum pentru aceste penalităţi, suntem în proces cu operatorul regional de apă-canal”, a explicat reprezentantul SGA, citat de bzb.ro. În vederea epurării corespunzătoare a apelor uzate, Apa a construit o stație de epurare și la Feldioara, însă deocamdată nu a fost contruit colectorul care să facă legătura între cartierul Stupini și Feldioara, iar stația este în probe tehnologice, reprezentantul SGA susținând că documentația în vederea aivzării stației este în curs de analiză la Apele Române.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*