Imobiliare, Stiri Brasov

Faza a doua a complexului rezidențial Coresi Avantgarden, vândută în proporție de 70%

Peste 70% din apartamentele din faza a doua a complexului rezidențial Coresi Avantgarden, care va cuprinde 430 de apartamente în șase blocuri, au fost deja vândute, susțin reprezentanții dezvoltatorului. Construcția acesteia ar urma să demareze în această vară, cele șase blocuri, care vor fi construite pe o suprafață de 2,9 hectare, urmând să fie livrate în cursul anului viitor.

Întreg proiectul Coresi Avantgarden va fi dezvoltat în cinci etape și cuprinde peste 2.200 de apartamente. Cele 570 de unități din prima etapă au fost contractate integral și se află în prezent în diferite etape de execuție, iar în cea de-a doua fază vor fi construite alte 430 de apartamente.

Complexul construit pe fosta platformă Tractorul a fost desemnat proiectul anului în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei Premiilor Imobiliare pentru Europa de Sud-Est – EuropaProperty SEE Gala Awards, care s-a desfășurat la București în luna aprilie 2017.

Coresi Avantgarden este un joint-venture între Immochan Imobiliare România și dezvoltatorul Daniela Kasper, cea care a construit cel mai recent ansamblul rezidențial Avantgarden Tractorul.

Immochan a cumpărat în urmă cu patru ani 100 de hectare din fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, iar un teren de 24 de hectare a fost în prima fază alocat centrului comercial Coresi, un proiect cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi, care a implicat o investiţie de 60 de milioane de euro. Pe restul terenului de 46 de hectare compania a demarat dezvoltarea ansamblului rezidenţial.

Revitalizarea a 8% din oraș

Coresi Avantgarden, demarat în 2016, reprezintă etapa a treia a proiectului ce revitalizează circa 8% din suprafața utilă a orașului Brașov. Calitatea spațiului urban este dată de alăturarea diferitelor elemente arhitecturale și amenajări peisagere cu facilitățile de petrecere a timpului liber din zonă și accesul facil la mijloacele de transport în comun.

Confortul clienților este important pentru dezvoltatori, motiv pentru care s-a apelat la cele mai adecvate și eficiente soluții pentru o izolare termică și fonică de excepție pentru complexul brașovean. Structura de rezistență a blocurilor și planșeele sunt realizate din beton armat și elemente prefabricate de tip LEP. Închiderile exterioare sunt realizate cu zidărie de cărămidă de 30 cm grosime și termosistem pentru fațadă de 15 cm grosime. S-a optat pentru eficiență și calitate superioară, față de normativele în vigoare care prevăd o grosime de minim 5 cm.

Zidăria exterioară și interioară are un rol foarte important: acela de a atenua pierderile de caldură și de izolare fonică. Pereții despărțitori între apartamente sunt executați din beton armat, iar cei interiori sunt realizați pe structură de cărămidă de 25 cm, peste care se aplică tencuieli mecanizate, glet și vopsea lavabilă. Se asigură astfel izolarea corespunzătoare a fiecărei unități de locuit în parte față de exterior și față de ansamblu, păstrând temperatura ambiantă în limite rezonabile chiar și în zonele comune, reducand la minim efortul de reglare a temperaturii spațiului de locuit, indiferent de anotimp.

Ferestrele termopan pe profil PVC au sistem cu 6 camere și 3 foi de sticlă termoizolantă, fiind în același timp elegante și moderne ca aspect, fiabile și rezistente la diverse solicitări, capabile să asigure o izolare bună termică și fonică. Cum la Brașov temperaturile sunt mai scăzute decât în majoritatea regiunilor țării, toate acestea se transpun în facturi mai mici pentru cheltuielile la încălzire și întreținere, precum și pentru plata impozitelor.

Cumpărătorul care se alătură comunității Coresi Avantgarden se va muta într-un ecosistem definit prin calitatea spațiilor verzi, calitatea mediului ambiant, a serviciilor puse la dispoziție, al multitudinii de spații comerciale situate la parterul blocurilor. În complex vor fi deschise cabinete stomatologice sau notariale, servicii de care au nevoie locuitorii unui cartier, dar care vin în completarea ofertei comerciale din apropiere.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*